ERÜ Turizm Fakültesi 13. Dönem Mezunlarini Verdi

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Turizm Fakültesi tarafindan 2021-2022 Egitim-Ögretim Yili 13. Dönem Mezuniyet Töreni düzenlendi. Törende dönem birincisi ise ERÜ Tip Fakültesi Aile Hekimligi Anabilim Dali Ögretim Üyesi olan Prof. Dr. Selçuk Mistik oldu.

ERÜ Turizm Fakültesi 13. Dönem Mezunlarini Verdi
Turizm Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen törene, Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalis, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Recai Kiliç, Turizm Fakültesi Dekani Prof. Dr. Kenan Güllü akademisyenler, aileler ve ögrenciler katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan mezuniyet töreninde ilk olarak Turizm Fakültesi’nin tanitim filmi izlendi.

Daha sonra Turizm Fakültesi Dekani Prof. Dr. Kenan Güllü, yaptigi konusmada, ögrencilere yeni hayatlarinda basarilar dileyerek fakülte hakkinda bilgiler verdi. Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalis ise konusmasinda Turizm sektörünün önemine dikkat çekti. Rektör Çalis, “ Turizm sektörü ülkemizin önemli sektörlerinden birisidir. Ülkemizin gelirlerinde önemli bir payi olan bir sektör. Dolayisiyla bu sektörde çok kaliteli, nitelikli is gücüne ihtiyaç var. Iste sizler o nitelikli, kaliteli aranan elamanlarsiniz. Sizler, nitelikli hizmet vereceksiniz ve mezun oldugunuz andan itibaren de üniversitemiziz en iyi sekilde temsil edeceksiniz. En iyi yerlerde ve en üst düzey görevlerde olacaginiza bizler eminiz. Çünkü o tecrübeyi, o bilgiyi hocalarinizin destekleri ile aldiniz” dedi.

Yönetim olarak her zaman ögrencilerin yaninda olduklarinin altini çizen Rektör Çalis, “Sevgili gençler, ailenizi ve vataninizi hiç bir seye degismeyin. Çalismanin ve okumanin yasi ve unvani yok. Ne kadar çalisir ve ne kadar okursaniz kendinizi o kadar çok gelistireceksiniz” diye konustu.

Konusmasinda ailelere de seslenen Rektör Çalis, “Degerli ailelerimiz, ögrencilerimiz ile ne kadar övünseniz azdir. Gerçekten ögrencilerimiz bizlerin gelecegi. Biz ülke olarak bir yerlere geleceksek, bu gençlerimiz sayesinde gelecegiz ve ilelebet hürriyetimiz ile yasayacagiz” seklinde konustu.

Rektör Çalis’in konusmasinin ardindan 13. dönem birincisi ve ayni zamanda ERÜ Tip Fakültesi Aile Hekimligi Anabilim Dali Ögretim Üyesi olan Prof. Dr. Selçuk Mistik mezuniyet kütügüne plaket çakti.

Konusmalarin ardindan mezun ögrencilere mezuniyet kusagi baglandi ve mezuniyet belgeleri takdim edildi. Tören, mezuniyet pastasinin kesiminin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA