Emniyetin Önündeki Canli Bomba Panigi Güvenlik Kamerasinda Açiklamasi Saldirganin Gelisi Böyle Görüntülendi

Gaziantep Il Emniyet Müdürlügü önüne sahte canli bomba düzenegiyle gelerek korku dolu anlara neden olan Ümit Koçyigit’in vurularak etkisiz hale getirilme aninin güvenlik kamera görüntüsü ortaya çikti. Sahsin binanin önüne gelmesi anlari ile elindeki poseti birakmasi ve polislerin sogukkanli davranarak sahsi etkisiz hale getirmesi anlari saniye saniye kameraya yansidi.

Emniyetin Önündeki Canli Bomba Panigi Güvenlik Kamerasinda Açiklamasi Saldirganin Gelisi Böyle Görüntülendi
Olay, merkez Sehitkamil ilçesindeki Il Emniyet Müdürlügü binasinin ön girisi kapisi önünde dün aksam saatlerinde yasandi. Edinilen bilgilere göre binanin vatandas girisi kapisinda polis noktasinin önüne gelen 32 yasinda Ümit Koçyigit, tekbir getirerek bagirmaya basladi.

Elinde bulunan siyah poset ile yolun karsisina geçerek emniyet müdürlügü vatandas ve protokol girisine gelen sahis, elindeki poseti araç giris kapisinin önüne birakarak tekbir getirmeye basladi.

Beline bagladigi kablolarla canli bomba düzenegi süsü veren Koçyigit, polisin uyari atesine ve sözlü ikazlarina ragmen isaret parmagini havaya kaldirarak tekbir getirmeye devam den Koçyigit, kulübede nöbet tutan ve orada bulunan 2’si sivil 4 polis tarafindan etkisiz hale getirildi.

Güçlendirilmis beton bariyerler ile nöbet kulübesinin arkasinda mevzilenen polisiler, görüslerinin açik olmasina ragmen tam hedefte yer alan sahsi defalarca kez, ’’’yat yere’’ diye ikaz etti. Polisler ikazlari dinlemeyen sahsin üzerlerine dogru geldigini görmesi üzerine ise yere ve sahsin sadece ayak bölgesine hedef alarak toplam 8 el ates etti.

Yogun atese ragmen polislerin üzerine yürüdü

Açilan atese ragmen ’’La ilahe illallah’’ naralari ile polislerin üzerine gitmeye çalisan Ümit Koçyigit, yogun ates üzerine ise ters istikamete kaçmaya çalisti. Ayaklarina isabet eden kursunlar nedeniyle yaralanan Koçyigit, birkaç adim attiktan sonra yere yigildi. Yasanan canli bomba panigine ragmen sogukkanli bir sekilde hareket eden polisler, bir taraftan sahsi etkisiz hale getirirken diger taraftan ise vatandaslara bagirarak çatisma bölgesinden uzaklastirmaya çalisti. Anlik gelisen olayda hem kendi canlarini hem de çevredeki vatandaslari korumaya çalisan ekiplerin özverisi da saniye saniye kameralara yansidi.

Eski cinayet büro polisinin dikkati girisimi önledi

Hedefi ve amaci tam olarak bilinmeyen saldirgan Ibrahim Koçyigit’i ilk fark eden ise Emniyet Müdürlügü girisindeki güçlendirilmis kulübede nöbet tutan polisler oldu. Asayis Bürosu Cinayet Büroda da görev yapmis olan ve olay aninda nöbet tutan polis memuru saldirganin elindeki, poseti biraktigini ve tekbir attigini görünce yanindaki meslektasini da ikaz ederek hemen beton blok arkasina mevzilendi. Bir taraftan sahsi uzaklasmasi ve yera yatmasi için uyaran polisler diger taraftan ise sahsin belinden sarkan kablolari ve elindeki tetigi fark etti. Polisler o anda bölgede bulanan tüm meslektaslarini ’’bomba var’’ diyerek ikaz etti. Hemen arkalarinda bulunan 2 meslektasi da ikaz üzerine ise mevzilenerek, silahlarina sarildi. O anlar da saniye saniye güvenlik kameralarina yansidi.

Üzerindeki düzenek sahte çikti

Kisa sürede bölgeye sevk edilen çok sayida polis ekibi çevreyi güvenlik çemberine alarak vatandaslari bölgeden uzaklastirdi. Bomba imha uzmaninin kontrollerinin ardindan Koçyigit’in üzerindeki düzenegin gerçek bomba olmadigi belirlendi. Bomba düzeneginin gerçek olmamasi büyük bir oh çektirirken agir yaralanan Koçyigit, 112 Acil Saglik Ekiplerinin ilk müdahalesinin ardindan Dr. Ersin Arslan Egitime ve Arastirma Hastanesi’ne kaldirilarak tedavi altina alindi.

Olay yerine yayan olarak gelmis

Sahte canli bomba düzenegiyle canli bomba panigine neden olan Ümit Koçyigit’in Gaziantep nüfusuna kayitli oldugu ögrenilirken, Il Emniyet Müdürlügü binasi önünde yasattigi korku dolu anlarin saniye saniye yansidigi güvenlik kamera görüntüsüne Ihlas Haber Ajansi ulasti. Koçyigit’in binanin önüne gelerek tekbir getirdigi anlar güvenlik kamerasina yansirken sahsin yayan olarak ara caddeden Emniyet Müdürlügü binanin önüne geldigi anlar da görüntülerde yer aldi.

Koçyigit’in elindeki siyah poset, poseti birakmasi, polis kontrol noktasinin ön kisminda poseti birakmasi, kisa bir süre bölgede durmasi, isaret parmagini havaya kaldirmasi ve tekbir getirmesi, açilan atese ragmen polislerin üzerine gitmeye çalismasi, gidemeyecegini anlayinca kaçmaya çalismasi ve yere yigilma anlari yer aldi.

Nöbetçi polislerin Koçyigit’i sogukkanlilikla etkisiz hale getirdigi anlarda bölgede yasanan panikte kamera görüntülerinde yer buldu.

2016’da 3 polis sehit olmustu

Öte yandan Il Emniyet Müdürlügü’ne 1 Mayis 2016’da DEAS terör örgütü tarafindan bomba yüklü araçla saldiri düzenlenmis, 3 polis memuru sehit olmustu.
Kaynak: İHA