Cumhurbaskani Yardimcisi Açiklamasi 'Vesayet Yanlisi Bir Zihniyetin Ne Yazik Ki Hala Canli Oldugunu Görüyoruz'

Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, “Bugün hala siyasi tarihimizden de milletimizin sandikta verdigi cevaplardan da gerekli dersi almamis vesayet yanlisi bir zihniyetin ne yazik ki hala canli oldugunu görüyoruz. Vesayeti yol arkadasi olarak seçenlere bir kez daha sesleniyoruz; Cumhurbaskanimiz liderliginde Türkiye’de darbelerin kökünü ve kalintilarini kazimaya kararlilikla devam edecegiz” dedi.

Cumhurbaskani Yardimcisi Açiklamasi 'Vesayet Yanlisi Bir Zihniyetin Ne Yazik Ki Hala Canli Oldugunu Görüyoruz'


Ankara’da bir otelde Azerbaycan Milli Günü resepsiyonu düzenlendi.

Resepsiyonun açilis konusmasini gerçeklestiren Azerbaycan Ankara Büyükelçisi Resad Mammadov, Azerbaycan’in dünyada söz sahibi olan önemli devlete dönüstügünü, dünyada alinan önemli kararlarda söz sahibi oldugunu belirtti.

Azerbaycan ordusunun 2020 yilinda Azerbaycan topraklarini Ermenistan isgalinden kurtarmasinin önemli oldugunu söyleyen Büyükelçi Mammadov, “Azerbaycan 44 günlük muharebede isgal altinda topraklarimizi azad ederek Sovyetler döneminde kontrolünü kaybetmis sinirlarini geriye döndürmüstür. Her bir Azerbaycanli için gurur kaynagi ve gelecege bakis göstergesidir” ifadelerini kullandi.

Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay ise Türkiye ve Azerbaycan’in iki kardes ülke oldugunu vurgulayarak, “Azerbaycan, bizler için her daim ‘Can Azerbaycan’dir. 100 yil önce nasilsa bugün de ayni sekilde gönül birligi içindeyiz” ifadelerini kullandi.

Ikili ticaret hacminde 15 milyar dolar hedefine emin adimlarla ilerlendigini kaydeden Oktay, “Esbaskanligini Sayin Basbakan Ali Esadov kardesimle yürüttügümüz Karma Ekonomik Komisyonu ile ticaretten ulastirmaya, enerjiden sanayiye kadar pek çok alani kapsayan eylem planlarini hayata geçiriyoruz. 10. Dönem Toplantimizi da bu sene içerisinde gerçeklestirecegiz” açiklamasinda bulundu. “Tek millet, iki devlet” anlayisi dogrultusunda kardesligin gereginin yerine getirildiginin altini çizen Oktay, “Bu dostluktan aldigimiz kuvvetle tüm dünyaya bir kez daha, tek millet olarak birbirimizden güç alarak gelecege umutla baktigimizi ve gelecegi birlikte sekillendirdigimizi ilan ediyoruz. Sunu özellikle ifade etmek isterim ki, Ankara’nin kaderini Bakü’nün kaderinden ayri düsünmüyoruz, düsünmeyecegiz” seklinde konustu.



27 Mayis 1960 darbesinin yil dönümünde merhum Basbakan Adnan Menderes, Fatin Rüstü Zorlu ve Hasan Polatkan’i saygi ve rahmetle andigini vurgulayan Oktay söyle devam etti:

“Demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçen bugün, sonrasinda ayni zihniyet tarafindan devam ettirilen darbe tesebbüslerinin de aci bir baslangicidir. 27 Mayis’i izleyen dönemde siyasetin tüm kesimleri, ’önce millet iradesi ve demokrasi’ diyebilmis olsaydi milletimiz 12 Mart, 12 Eylül, 28 Subat ya da 15 Temmuz’u yasamazdi. Bugün hala siyasi tarihimizden de milletimizin sandikta verdigi cevaplardan da gerekli dersi almamis vesayet yanlisi bir zihniyetin ne yazik ki hala canli oldugunu görüyoruz. Vesayeti yol arkadasi olarak seçenlere bir kez daha sesleniyoruz; Cumhurbaskanimiz liderliginde Türkiye’de darbelerin kökünü ve kalintilarini kazimaya kararlilikla devam edecegiz.”

Düzenlenen resepsiyona Büyük Birlik Partisi Genel Baskani Mustafa Destici, Ankara Valisi Vasip Sahin ve birçok ülkenin büyükelçileri katildi.

(Mevlüt Isli - Ibrahim Çakmak - IHA)
Kaynak: İHA