Ailelerin Direnisine 4 Aile Daha Katildi

Çocuklarinin terör örgütü PKK mensuplari tarafindan daga kaçirildigi iddiasiyla gece gündüz HDP Diyarbakir Il Baskanligi önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnisi 998’inci gününde sürerken, Adana, Gaziantep, Adiyaman’dan gelen ailelerin katilimiyla aile sayisi 299 oldu.

Ailelerin Direnisine 4 Aile Daha Katildi
Çocuklarinin terör örgütü PKK mensuplari tarafindan kaçirildigi iddiasiyla 3 Eylül 2019’da farkli kentlerden Diyarbakir’a gelen ailelerin gece gündüz HDP Il Binasi önünde baslattigi oturma eylemi 998’inci gününe girdi. Adana’dan 2010 yilinda 17 yasinda iken iddiaya göre daga kaçirilan Suzan Ipek’in annesi Zeynep ve babasi Ahmet Ipek eyleme katilarak evlatlarina seslendi. Anne Zeynep, “Kizim neredeysen gel orasi senin yerin degil. Simdiye kadar hiç haber alamadik, kizimi zorla götürüp kaçirdilar, kizimi getirsinler ben onu istiyorum orasi onun yeri degil. Kizimi almadan gitmeyecegim, orada ne isi var, nasil götürdülerse öyle getirsinler” dedi.

2021 yili Ekim ayinda Adiyaman’da sehir merkezine gitmek için eve çikan ve bir daha haber alinamayan Aziz Mutlu için eyleme gelen agabeyi Ilyas Mutlu ise, kardesine seslenerek geri gelmesi için çagrida bulundu. Mutlu, “Merak ediyoruz neredeyse çikip gelsin, bizi görüyorsan dön gel seni bekliyoruz” diye konustu.

18 yasinda iken 1990 yilinda yurt disina çikarak kayiplara karisan ve 30 yil sonra telefon açarak ailesine haber veren Nusret Atlamaz için eyleme katilan kardesi Hamit Atlamaz ve Gaziantep’te 2010 yilinda iken 21 yasinda daga gittigi iddia edilen Serkan Yildiz için ise kuzeni Veysel Cam eyleme katildi.

Aileler çocuklarina kavusmak için kararli bir sekilde eylemlerini sürdürürken, 2015 yilinda daga kaçirilan kardesi Muhammed Canbey için nöbete katilan abla Ruken Canbey, 1000’inci gün için Türkiye’ye destek çagrisi yapti. Canbey, “Diyarbakir anneleri olarak 998 gündür HDP il binasi önünde eylemdeyiz. Pazar günü 1000’inci günümüz, HDP’den çocuklarimizi istiyoruz. Daga kaçirdiklari ülkenin piril piril çocuklarini istiyoruz, buradan tüm STK, siyasi partilere seslenerek bize destek vermelerini istiyoruz. Tüm Türkiye’yi yanimizda istiyoruz” seklinde konustu.

Aileler, gazetecilere yaptiklari basin açiklamasindan sonra evlat nöbetindeki diger ailelere katildi.

Kaynak: İHA