Türk Kizilay Çalisanlarina Yangin Egitim

Mugla’da Türk Kizilay Mentese Subesi çalisan ve gönüllüleri aldiklari egitim ile orman gönüllüsü oldu.

Türk Kizilay Çalisanlarina Yangin Egitim
Mugla Orman Bölge Müdürlügü Orman Yanginlariyla Mücadele Sube Müdürlügünce Kizilay ekibine Orman Gönüllüsü egitimi verildi.

Sube Müdür Vekili Ismail Durak ve Sube Müdürlügü mühendisi Yangin Uzmani Hasan Altinbag tarafindan 16 kisilik Kizilay ekibine is güvenligi, is sagligi ve yangina müdahale konularinda egitim verildi.

Egitim sonunda ayni zamanda Orman Gönüllüsü olan Kizilay ekibi kendi arasinda en hizli hortum serme yarismasi yapti. Türk Kizilay Mentese Sube Baskani Kenan Gürbüz, geçtigimiz yil yasanan büyük orman yanginlarinda gönüllü olarak görev aldiklarini belirterek, Orman Genel Müdürlügünce düzenlenen Orman Gönüllüsü egitimini katilarak ayni zamanda Orman Gönüllüsü olduklarin söyledi.



Gürbüz, “Türk Kizilay Mentese Subesi olarak farkli bir etkinlige öncülük yapiyoruz. Geçtigimiz yil Mugla’da ayni anda 7-8 ilçemizde yanginlar yasandi. Biz de Türk Kizilay’i olarak bu yanginlara biz sahada destek verdik. Yangina müdahale eden ekiplere lojistik destek verdik. Nevale, kumanya, göz damlasi yanmaz ayakkabi. Yanginda sunu gördük sahada, yangin tecrübemiz olmadigi için ekiplere ulasmakta zorluk çektik. Çünkü yangin çok ciddi büyüklükteydi, ulasacagimiz ekiplere ulasamadik ve ekipler lojistik merkezlere gelmek zorunda kaldi. Bu sene ekip olarak Orman Bölge Müdürlügünden egitim almaya karar verdik. Bugün 16 gönüllümüz ile yangina müdahale eden ekiplere lojistik destek saglayacagiz. Yangindaki ekiplere hortum tasimayi, tibbi müdahale destegi vermeyi ve gida destegi verecegiz. Ama en önemlisi Türkiye’de ilk defa bir Türk Kizilay gönüllüleri ekibi bu egitimi aliyor. Mugla’da, Antalya’da ve Adana’da yasanan yanginlardan su ortayla çikti. Türk toplumunun yardimseverligi. Gönüllülük esasi Türk toplumunda var. Toplumsal dayanisma kültürümüz var. Bu dayanisma kültürümüzü profesyonellige dönüstürmeye çalisiyoruz. Buna öncülük yapmaya çalisiyoruz. Amacimiz bu egitim ile gönüllülerimizi riske atmamak” dedi.

Kaynak: İHA