New York Temyiz Mahkemesi, Trump'in Itirazini Reddetti

New York Temyiz Mahkemesi, ABD’nin eski Baskani Donald Trump’in Trump Organization hakkindaki sorusturmanin siyasi olarak motive edildigi iddiasina için yaptigi itirazi reddederek, Trump ile oglu Donald Trump Jr. ve kizi Ivanka Trump’in Trump Organization’in is uygulamalarina iliskin sivil sorusturmanin bir parçasi olarak yeminli ifade vermelerine oy birligiyle karar verdi.

New York Temyiz Mahkemesi, Trump'in Itirazini Reddetti


New York Temyiz Mahkemesi, ABD’nin eski Baskani Donald Trump’in Trump Organization hakkindaki sorusturmanin siyasi olarak motive edildigi iddiasina için yaptigi itirazi reddetti. Mahkeme, Trump ile oglu Donald Trump Jr. ve kizi Ivanka Trump’in Trump Organization’in is uygulamalarina iliskin sivil sorusturmanin bir parçasi olarak yeminli ifade vermelerine oy birligiyle karar verdi. Mahkeme, Trump’in mahkeme celplerini reddetmek için hiçbir gerekçesinin olmadigini vurguladi.

Mahkeme karari ile Trump’in, Bassavci James’in Trump Organization’nin mali kazanç için farkli gayrimenkul varliklarinin belirtilen degerlemelerini yasadisi bir sekilde manipüle ettigi iddialarini sorusturmasina yönelik çabalarini bosa çikardi. Kararda ayrica, Bassavci James tarafindan Organization hakkindaki sorusturmada tanikliklari istenen Donald Trump Jr. ve Ivanka Trump’in da mahkeme celbine uymak zorunda olduguna hükmedildi.

Mahkeme, New York Bassavcisi Letitia James’in sirket içinden üst düzey birinin halka açik ifadesinden sonra sorusturmasina basladigini ve mahkeme celbi vermeden önce önemli miktarda kaniti gözden geçirdigini belirtti.



Trump Organisation hakkindaki sorusturmanin sirketin hileli mali tablolar yayinlandigini iddia eden örgütün eski üst düzey yöneticisi Michael Cohen’in Kongre önünde verdigi ifadeden sonra Mart 2019’da baslatildigina dikkat çeken mahkeme, “Bu olaylar dizisi, Bölge Savcisi tarafindan yürütülen herhangi bir paralel ceza sorusturmasi disinda, sorusturmanin yasal olarak baslatildigini ve saglam temellere dayandigini gösteriyor” denildi.

“Kimsenin kanundan kaçmasina izin vermeyecegiz”

James, temyiz mahkemesinin kararina iliskin yaptigi açiklamada, “Mahkemeler bir kez daha Donald Trump’in mali iliskilerine iliskin yasal sorusturmamiza uymasi gerektigine karar verdi. Gerçekleri takip etmeye devam edecegiz ve kimsenin kanundan kaçmasindan izin vermeyecegiz” dedi.

Kaynak: İHA