KOM Ekiplerince Suç Örgütlerine Yönelik Sahil Seridindeki Illerde 'Müsilaj' Operasyonu

Emniyet Genel Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Baskanligi, ekiplerince sahil seridindeki illerde baski, cebir, tehdit ve siddet yöntemlerini kullanarak turizmi olumsuz yönde etkileyen mafya tipi organize suç örgütleri ve bu örgütlere silah temini saglayan suç gruplarina yönelik 16 ilde es zamanli “Müsilaj” operasyonu baslatildi.

KOM Ekiplerince Suç Örgütlerine Yönelik Sahil Seridindeki Illerde 'Müsilaj' Operasyonu
Emniyet Genel Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Baskanligi, ekiplerince sahil seridindeki illerde baski, cebir, tehdit ve siddet yöntemlerini kullanarak turizmi olumsuz yönde etkileyen mafya tipi organize suç örgütleri ve bu örgütlere silah temini saglayan suç gruplarina yönelik 16 ilde es zamanli “Müsilaj” operasyonu baslatildi. Mafya tipi organize suç örgütlerine göz açtirmayan KOM ekipleri turizm sezonu öncesi sahil seridindeki illerde operasyonlarini artirdi. Turizm isletmelerini zor kullanarak çalistirdiklari, devlet büyüklerinin adini kullanmak suretiyle sahislari dolandirdiklari, karsi çikanlari tehdit ettikleri, suç örgütüne maddi menfaat sagladiklari, sahte çagri merkezleri araciligiyla dolandiricilik yapan organize suç örgütleri tespit edildi.

Sahil seritleri müsilajdan temizlendi

Bu tespitlerin ardindan Cumhuriyet Bassavciliklarinin talimatlari dogrultusunda KOM ekipleri harekete geçti. Adana, Antalya, Aydin, Balikesir, Bursa, Çanakkale, Istanbul, Izmir, İçel, Mugla, Yalova, Artvin, Giresun, Ordu, Samsun ve Zonguldak olmak üzere 16 Ilde sabah saatlerinde es zamanli 13 organize suç örgütü (ulusal suç örgütleri ile baglantili suç örgütlerinin de aralarinda bulundugu yerel suç örgütleri) ve suç örgütü kapsaminda aranan sahislar ile bu organize suç örgütlerine ruhsatsiz silah temini saglayan 17 suç grubu hakkinda toplam 315 süpheli sahsa yönelik "Müsilaj" kod adli operasyon baslatildi. Operasyon kapsaminda Suç Islemek Amaciyla Örgüt Kurmak, Örgütün Faaliyetleri Kapsaminda Yagma, Tefecilik, Tehdit suçlarini ve söz konusu örgütlere silah temin ederek 6136 Sayili Kanuna Muhalefet suçunu islemek suretiyle kamu güvenligi ve barisina tehdit olusturduklari tespit edilen süpheli sahislara yönelik gözaltina alma islemleri devam ediyor.

Geçen yil Sahil Rüzgari 1,2 ve ’TIRPAN’ operasyonu yapilmisti

KOM ekiplerince geçen yil turizm sezonu öncesi yerli ve yabanci turistlerin yogun ilgi gösterdigi sahil seridi illerinde ve turistik diger sehirleri kapsayan 8 ilde es zamanli Sahil Rüzgari, yine geçen yil 9 ilde Sahil Rüzgari 2 ve 30 ilde TIRPAN kod adli es zamanli planli operasyonlar gerçeklestirilmisti.
Kaynak: İHA