Istanbul Emniyeti'nden 74 Kisilik Çeteye Darbe

Istanbul Emniyet Müdürlügü Organize Sube Müdürlügü tarafindan 45 kisilik suç örgütü ve bu örgüte kaçak silah temin eden 29 kisilik çeteye es zamanli operasyon düzenlendi. Teknik ve fiziki takiple belirlenen adreslere safak vakti baskin yapildi. Operasyona özel harekat polisleri de destek verdi. Yapilan operasyonda yakalanan süpheliler gözaltina alindi.

Istanbul Emniyeti'nden 74 Kisilik Çeteye Darbe
Büyükçekmece Adliyesi Örgütlü Suçlar Bürosu ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan suç örgütü kurmak, yönetmek, yagma, gasp, yaralama, uyusturucu ticareti ve zorla fuhus yaptirdigi tespit edilen örgütlere yönelik yapilan teknik ve fiziki takip sonucu belirlenen adreslere safak vakti baskin yapildi. Operasyon Istanbul genelinde birçok ilçede onlarca adrese es zamanli olarak gerçeklesti.

Safak vakti baskin yapildi

Beylikdüzü, Esenyurt, Avcilar ilçelerinde faaliyet gösteren Mehmet E. ve Aykut Z. isimli süphelilerin liderligini yaptigi gruba safak vakti operasyon yapildi. Silahli eylemler gerçeklestiren ve örgütün korkutucu gücünü kullanan gruba ve bu gruba silah temin eden çeteye es zamanli operasyon yapildi. 45 kisilik suç örgütü ve onlara silah temin eden 29 kisilik çeteye safak vakti baskin yapildi. Yapilan baskinlarda yakalanan süpheliler gözaltina alinarak emniyet müdürlügüne getirildi.

Esenyurt ilçesinde yapilan operasyonda özel harekat polisleri belirlenen adrese girdi. Daha sonra Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügüne bagli polis ekipleri girilen adreste incelemelerde bulundu. Özel harekat polisleri tarafindan mahalle etrafinda da güvenlik önlemleri alindi.
Kaynak: İHA