Milas'ta 9 Yasindaki Yigit'ten Örnek Davranis

Mugla’nin Milas ilçesinde 9 yasindaki Mustafa Yigit Türkmen, engelliler için topladigi mavi kapaklarin teslimatini yapti.

Milas'ta 9 Yasindaki Yigit'ten Örnek Davranis


Engelleri ortadan kaldirmak amaciyla mavi kapak toplama kampanyasina özel çocuk Mustafa Yigit Türkmen yediden yetmise her yastan vatandasa örnek olacak bir davranisla destek verdi. Poset poset topladigi mavi kapaklari Mugla Eskisehirliler Egitim ve Sosyal Kültür Dernegi (MESKÜD) Baskani Erhan Sayin ve Ismetpasa Mahallesi Muhtari Mevlüt Korkmaz’a teslim eden Mustafa Yigit Türkmen, küçük yasina karsilik gögsünde tasidigi koskoca yüregiyle yüzleri gülümsetmeyi basardi.

Mavi kapak toplama kampanyasini gazete haberlerinden gören 9 yasindaki çocuklarinin evde ve okulda gördügü mavi kapaklari topladigini fark eden ailesi, Yigit’in göstermis oldugu çabayi destekleyerek ona kapak toplama konusunda yardim etti. Çocuklarinin sorumluluk almayi sevdigini belirten aile, bu aktivitenin tedavi gibi çocuklarina fayda sagladigini da dile getirdi.

Mustafa Yigit’in teslim ettigi kapaklari alirken duygulandigini ve onur duydugunu ifade eden MESKÜD Baskani Erhan Sayin, “Engelli bireylere umut olsun diye baslatilan mavi kapak toplama kampanyasina kendi özel, gönlü güzel Yigit’ten gelen destek bizleri hem çok sevindirdi hem de çok duygulandirdi. Büyüklerin bazen görmezden geldigi yardim kampanyalarina özel bir çocugun destekte bulunmasi hepimize örnek olmalidir. Yigit’e, onu yetistiren ailesine bir kez daha çok tesekkür ediyoruz. Tesekkürümüzün göstergesi olarak da ona plaket takdim ediyoruz” dedi.



Mavi kapak kampanyasina bugüne degin katkida bulunan tüm vatandaslara da tesekkür ettigini sözlerine ekleyen Sayin, bundan sonraki süreçte de dernek çalismalarinin araliksiz olarak devam edecegini söyledi.

Kaynak: İHA