Engelli 4 Kardesin Akülü Tekerlekli Sandalye Hayali Gerçek Oldu

Mus’un Hasköy ilçesinde yasayan 4 bedensel engelli kardesin akülü tekerlekli sandalye hayali, hayirsever is adami tarafindan gerçeklestirildi.

Engelli 4 Kardesin Akülü Tekerlekli Sandalye Hayali Gerçek Oldu
Hasköy ilçesine bagli Sayanlar Mahallesi’nde ikamet eden 11 çocuk annesi Türkan Basim’in engelli çocuklarinin akülü tekerlekli sandalye hayali, İçel’de faaliyet yürüten Muslu Is Adamlari ve Girisimciler Dernegi (MIGDER) ile Sanliurfali is adami Nasip Oruç’un katkilariyla gerçek oldu. Gönderilen sandalyeleri teslim alarak aileye ulastiran Hasköy Muhtarlar Dernegi Baskani ve Sayanlar Mahallesi Muhtari Erhan Akçil, çocuklari tek tek sandalyelere tasiyip onlarin mutluluguna ortak oldu.

Hasköy Muhtarlar Dernegi Baskani ve Sayanlar Mahallesi Muhtari Erhan Akçil, ailenin 11 çocugundan 5’inin engelli ve birinin yataga bagimli oldugunu söyledi.

4 kardesin akülü tekerlekli sandalye kullanabilecek durumda oldugunu kaydeden Akçil, “Bugüne kadar akülü tekerli sandalyeleri olmadigi için Muslu Is Adamlari ve Girisimciler Dernegi Baskani Levent Özmen Beyle yaptigimiz görüsmeler neticesinde is adami Nasip Oruç tarafindan gönderilen 4 akülü tekerlekli sandalye ve bir miktar parayi aileye teslim ettik. Allah onlardan razi olsun. Biz de bunun mutlulugunu yasiyoruz. Burasi kis memleketi oldugu için çocuklar evde sikiliyor. Bunlarin vasitasiyla artik disari çikabilir, gezebilirler. Bu konuda hem biz hem de aile mutlu oldu” dedi.

Engelli kardeslerine gönderilen sandalyeler için tesekkür eden agabey Mehmet Serif Basim ise kis sartlari uzun sürdügü için çocuklarin uzun süre içeride kaldigini ve bu sayede artik disarida hava alabileceklerini ifade etti.

Çocuklarin artik kapida rahat bir sekilde dolasabileceklerini belirten Basim, artik kendi baslarina bir seyler yapabilmenin farkinda olacaklarini vurguladi.
Kaynak: İHA