Barakfakih Hazretleri Dualarla Anildi

Bursa’da Osmanli Devleti’nin kurucusu Osmangazi ve oglu Orhangazi’nin fikih hocasi Barakfakih Hazretleri, Kestel Ilçesi’ne bagli Barakfakih Beldesi’ndeki kabri basinda anildi.

Barakfakih Hazretleri Dualarla Anildi
Her yil geleneksel olarak düzenlenen "Barakfakih’i Anma ve Pilav Günü" faaliyeti pandemi dolaysiyla iki yil sonra yeniden mevlit okunmasiyla basladi.

Barakfakih Hazretleri’nin türbesi basinda okunan dualardan sonra, yaklasik 12 bin kisinin katildigi davetlilere pilav ve ayran ikram edildi.

Anma gününe TBMM Insan Haklarini Inceleme Komisyonu Baskani Hakan Çavusoglu, Ak Parti Bursa Il Baskani Davut Gürkan, Kestel Belediye Baskani Önder Tanir, Gürsu Belediye Baskani Mustafa Isik, muhtarlar ve birçok davetli katildi.

720.si düzenlenen Barakfakih’i anma gününde IHA’ya konusan Ak Parti Il Baskani Davut Gürkan, “Pandemi sebebiyle 2 yildir anma programina ara verilmisti. Yeniden biraraya gelmenin, kucaklasmanin ve bu büyük sahsiyeti anmanin ve dualarla yaad etmenin sevincini yasiyoruz. Ayni zamanda bütün komsu köylerin de bir araya geldigi ve köylülerimizin de her birinin hasbihal etme imkâni bulmus oldugu bir faaliyet bu. Bu programi gerçeklestiren basta muhtarimiz olmak üzere bütün köylülerimize tesekkür ediyorum. Bu tür organizasyonlar, aramizdaki paylasmanin anlamini bir kez daha gösterdi. Pandemi dolaysiyla 2 yildir ara verilen bu vefa etkinliginin yöre halkimiza hayirli olmasini diliyorum” ifadelerini kullandi.

Barakfakih Köy Muhtari Ahmet Akbulut, “Pandemi sebebiyle 2 yildir bu anlamli faaliyeti gerçeklestiremiyorduk. Çok sükür bu yil yeniden çok sayida kisinin istirakiyle “Barakfakih’i Anma ve Pilav Günü” etkinligini düzenleyebildik. Herkesten Allah razi olsun. Seneye yeniden bu zamanlarda görüsmek üzere” dedi.

Anma programina katilan TBMM Insan Haklarini Inceleme Komisyonu Baskani Hakan Çavusoglu ve Ak Parti Bursa Il Baskani Davut Gürkan ile ilçe belediye baskanlari dualarin ardindan

köylülerle sohbet edip törenden ayrildi.
Kaynak: İHA