Türkiye'nin Dört Bir Yanindan Vatandaslar Batman'a Akin Etti

Batman’da her yil düzenlenen ancak pandemi döneminde ara verilen Seyh Halid’i anma ve as dökme etkinligi bu yil Türkiye’nin birçok kentinden binlerce vatandasin katilimiyla gerçeklesti.

Türkiye'nin Dört Bir Yanindan Vatandaslar Batman'a Akin Etti
Batman’in Besiri ilçesine bagli Örmegöze köyünde 1954 yilinda hayatini kaybeden Zilan cemaati lideri Seyh Halit Bagdu’yu anmak için as dökme etkinligi düzenlendi.

Etkinlik için çok sayida çadir kuruldu. Karadeniz, Trakya, Iç Anadolu ve Ege Bölgesi basta olmak üzere Türkiye’nin birçok yerinden Seyh Halid’i anma ve as dökme etkinlige gelen vatandaslar, erbaneler esliginde ilahiler söyledi.



Yaklasik 2,5 yildir hem ülkemizi hem de dünyayi saran Covid-19 hastaligindan dolayi etkinlik yapamadiklarini aktaran kanaat önderi Seyh Selman Bagdu, hem dünyada hem de Türkiye’de vaka sayilarinin azalmasi ve Cumhurbaskani Recep tayip Erdogan’in talimatiyla açik alanlarda maske yasagini kaldirilmasiyla 2-5 sene sonra etkinliklerini yaptiklarini dile getirdi.

Bagdu, “Bugün Cumartesi günü, misafirlerimiz hem Batman’dan hem de Batman disindan Karadeniz’den, Ege’den iç Anadolu’dan Trakya’dan buraya tesrif ettiler. Bugün türbe ziyaretleri yapacaklar, dualar edecekler, yarinda Allah kismet ederse sabah saatlerinde ilahi hazirlayan gruplarimiz ile birlikte bir yarismamiz olacak. Kazanana bir kurban verecegiz. Öglen yemegini verdikten sonra misafirlerimizi Batman’dan ugurlayacagiz. Daha önce de dile getirmistik, biz sadece hem kendi cografyamizi hem de disardaki cografyalara su mesaji veriyoruz. Dünyada kardeslikten, birliktelikten, beraberlikten daha kutsal daha öte bir sey yok. Biz, bugün bu cografyada Batman bölgesinde hem Kürt, hem Türk, hem Laz, hem Çerkez, birde belki size daha önceki yillarda sizde sahit oldunuz sadece Müslüman olmayanlar, gayrimüslim kardeslerimiz de var. Bugün biz onlarla birlikte anma etkinligimizi yapiyoruz. Bu sene daha fazla gibi gözüküyor. Bu ekonomik sartlarin kötülüge gitmesine ragmen büyük bir katilim. Bu kadar beklemiyorduk. Allah’a sükür büyük bir katilim oldu. Almanya’dan, Belçika’dan, Hollanda’dan, Avusturya’dan gelen misafirlerimiz var” dedi.

Kaynak: İHA