Trabzon'da Yaylalarda Kaçak Yapilarin Yikimlari Yeniden Basladi

Trabzon’da yaylalardaki kaçak yapilarin yikimina uzun bir aranin ardindan yeniden baslandi. Akçaabat ilçesine bagli Hidirnebi Yaylasinda gerçeklestirilen yikimda bazi vatandaslar yikimin kendilerine teblig edilmedigini belirterek duruma tepki gösterdi.

Trabzon'da Yaylalarda Kaçak Yapilarin Yikimlari Yeniden Basladi
Hidirnebi Yaylasinda önceki gün sabaha karsi 20 kadar kaçak yapi yikilirken, bölgede 100 kadar kaçak yapinin daha yikiminin yapilacagi ögrenildi.

Akçaabat Kaymakamligi karariyla Hidirnebi Yaylasinda sabahin erken saatlerinde 20 kadar kaçak ev ve baraka is makineleri ile yikilirken bazi vatandaslar yikim için kendilerine haber verilmedigini iddia etti.

Yayla sakinlerinden Yücel Gedikli kendilerine haber verilmeden yazili belge gönderilmeden yikim yapildigini iddia ederek "Bunlar bizim yayla evlerimiz, alt kisminda hayvanlarimiz üst kisminda bizler kaliyoruz orijinali bu. Bize haber verilmeden hiçbir yazili belge gönderilmeden sabahin saat 4-4.30’unda yikildi. Partili partisiz hangisi olursa olsun devlet büyüklerime saygim sonsuz. Türkiye Cumhuriyetini yönetiyorsa ben onun vatandasiyim. Bu sekilde 100 tane oldugu söyleniyor. Edindigim bilgilere göre, 100 civarinda yikilmasi gereken evler oldugunu duydum. Yikimlar devam edecek dediler. Biz buraya çogunlukla hayvancilik için geliriz, hayvancilik bittigi için bugünkü durumlar ortada. Savcilik bize bir kâgit gönderir devletin mahkemeleri var orada yargilarsin, bundan kaçmanin bir anlami yok. Bize hiçbir sey tebligi edilmedi” diye konustu.

Kaynak: İHA