Teferic Senliklerine Anadolu'nun Türküleri Yankilandi

Balikesir’in Ayvalik ilçesinde, Ayvalik Belediyesi tarafindan bu yil besincisi düzenlenen Teferic Senlikleri’nde Anadolu’nun dört bir yöresine ait türküler yankilandi.

Teferic Senliklerine Anadolu'nun Türküleri Yankilandi
Ayvalik’ta Bosnak kökenli vatandaslarin yogunlukta yasadigi Küçükköy Mahallesi’nin tarihi meydaninda Küçükköy Türk Halk Müzigi Dernegi korosu tarafindan verilen konser, senliklere katilanlarin yogun ilgisini çekti.

Anadolu’nun dört bir yöresine ait türkülerin seslendirildigi konserde; dernek baskani Nezihe Baltaci, Selahattin Ayan, Sevgi Keles ve Seçil Argun’un solo olarak sergiledikleri basarili performans yogun alkislarla karsilik buldu.

Sunuculugunu Ece Tasbek’in üstlendigi, Sef Selami Seler’in öncülügünde; Rumeli türkülerinin de seslendirildigi yaklasik iki saat süren konser, Izmir Marsi ile sona erdi.

Iki küçük baglama sanatçisinin da sempati topladigi konser sonrasinda muhabirimize açiklamalarda bulunan Ayvalik-Küçükköy Türk Halk Müzigi Dernegi Baskani Nezihe Baltaci, pandemi nedeniyle iki yillik bir aradan sonra Bosnak gelenegine göre baharin müjdecisi anlamini tasiyan Teferic Senlikleri programinda yer almaktan duyduklari memnuniyeti ifade etti.

2011 yilinda faaliyete geçtikleri ilk günden bu yana Türk Halk Müzigini vatandaslara sevdirebilmek adina yogun bir çalisma içerisinde olduklarini anlatan Baskan Baltaci, “Bu amaçla her firsatta düzenledigimiz ücretsiz konserlerimizi, çogu zaman türkü dostlarinin ayaklarina kadar getirebilmek gibi de bir misyonu üstlendik. Bu yüzden de Havran, Burhaniye, Edremit ve Gömeç’te meydanlarda organize ettigimiz konserlerde yüzlerce vatandasimiza Anadolu’muzun her yöresinden türküleri seslendirdik. Bugün burada da bu güzel senliklere katilan yüzlerce insanimiza konser vererek, çorbada tuzumuzun olmasini istedik. Bize bu imkani veren Ayvalik Belediyesi’ne sonsuz sükranlarimizi sunuyoruz. Böylelikle balkan ülkelerinin en sevilen türkülerini de halkimizla bulusturduk. Çok mutluyuz. Bu duygularla basta konseri veren koro üyelerimizle, emegi geçen herkese tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA