Hakkari Valisi Akbiyik Sinirda Ziyaretlerde Bulundu

Hakkari Valisi ve Belediye Baskan Vekili Idris Akbiyik, Kuzey Irak’in sifir noktasinda bulunan Derecik ilçesinde ziyaretlerde bulundu.

Hakkari Valisi Akbiyik Sinirda Ziyaretlerde Bulundu
Ilçe ziyaretlerine devam eden Vali Akbiyik, Derecik Kaymakami Ahmet Özdemir, 34.Hudut Tugay Komutan Yardimcisi Albay Ziya Çubuk ve Derecik Belediye Baskani Ekrem Çetinkaya tarafindan karsilandi. Burada ilçe koordinasyon ve muhtarlar toplantisina katilan Vali Akbiyik, ilçede yapilan yatirimlar ve yapilmasi planlanan hizmetler degerlendirildi, muhtarlarin sorun ve taleplerini dinledi. Vali Akbiyik daha sonra Il Özel Idaresi destegi ile kurulan seralarda inceleyen Vali Akbiyik, sebze üretimine baslayan seralar hakkinda ilgililerden bilgi aldi.

Semdinli-Derecik karayolunda bulunan Ortaklar Jandarma Yol Kontrol Noktasindaki kahraman jandarma birligini de ziyaret eden Vali Akbiyik ve beraberindeki protokol üyeleri, daha sonra Semdinli ilçesine bagli Yaylapinar köyünü sakinleri ile bir araya gelerek vatandaslarin sorun ve taleplerini dinledi. Yaylapinar köyünde yapimi devam eden camide incelemelerde bulunan Vali Akbiyik, caminin bitirilerek ibadete açilmasi için ilgililere gereken destegin verilmesi talimatini verdi. Semdinli ilçesine geçen Vali Akbiyik, ilçe esnaf ve vatandaslarimizi ziyaret edip vatandaslarla çay içip sohbet etti.
Kaynak: İHA