EGIAD'dan Yunanistan'a Is Gezisi

Ege Genç Is Insanlari Dernegi (EGIAD), Yunanistan ziyareti çerçevesinde hem Atatürk’ün dogdugu evi ziyaret etti hem de iki ülke arasindaki ekonomik, sosyal ve kültürel is birliklerini görüstü.

EGIAD'dan Yunanistan'a Is Gezisi
Ulu Önder Atatürk’ün dogdugu yer olmasi ve Izmir’e benzerligi ile ayri bir anlami olan Selanik, geçtigimiz günlerde EGIAD’li is dünyasini agirladi. Yunanistan’in kuzey bölgesinde yer alan ve baskent Atina’dan sonra Yunanistan’in ikinci büyük sehri olan Selanik’e düzenlenen is gezisine, EGIAD Ege Genç Is Insanlari Dernegi Baskani Alp Avni Yelkenbiçer, baskan vekilleri Cem Demirci, Kaan Özhelvaci, Dr. Fatih Mehmet Sancak, yönetim kurulu üyeleri Oguz Sertaç Yilmaz, Pinar Berberoglu, Mert Haciraifoglu, Müge Sahin, Arda Yilmaz, Eyyüpcan Nadas, Genel Sekreter Prof. Dr. Ali Fatih Dalkiliç, EGIAD Uluslararasi Iliskiler Komisyonu Baskani Elif Kâya, EGIAD Üyeleri Sezai Kayhan Kiziltan, Burak Güngör, Kemalettin Okkaoglu, Remzi Uslu, Elif Koç, Anil Yüksel, Kerem Bayraktaroglu, Özer Öztürk, Yusufcan Özdogan, Hasan Güler, Sinan Görgün, Sezai Nüzhet Noyan katilim gösterdi.

Atatürk’ün evine ziyaret

EGIAD üyeleri, ilk olarak 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami’ni Selanik’te Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün evinde kutladi. Selanik Baskonsolosu Efe Ceylan ve Ticaret Müsaviri Ahmet Erdogan’i da ziyaret eden EGIAD Yönetim Kurulu Baskani Alp Avni Yelkenbiçer baskanligindaki heyet, ziyaretin ardindan baskonsoloslukta gerçeklesen resmî törene katildi.

Törenden sonra Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dogdugu ev ziyaret edildi. Ziyarette konusan EGIAD Baskani Alp Avni Yelkenbiçer, “Yarinlarin güvencesi olarak gördügün ve cumhuriyeti emanet ettigin Türk gençliginin bagliligini sunmak üzere Ege Genç Is Insanlari Dernegi Yönetim kurulu ve üyeleri olarak dogdugun evde aziz hatiranin önündeyiz. Bugün çagdas, laik, demokratik ve hukukun üstünlügüne dayali Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolda attigin ilk adimin 103. yildönümü. Bu ilk adim, bizlere hayallerimizi ve hedeflerimizi gerçeklestirmek için güç ve ilham vermeye devam ediyor. Güvenine layik olmak için çagdas uygarlik hedefi dogrultusunda kararlilikla yürümeye devam ediyoruz. Is dünyasi olarak bu bilinç ve hedefle, gençlerimizi egitim, bilim, girisimcilik, sanat ve spor alanlarinda destekleyerek cumhuriyet degerlerine, demokrasiye sahip çikan; sorgulayan, elestiren fikri hür, vicdani hür nesiller yetistirmek dogrultusunda var gücümüzle çalismaya devam ediyoruz. EGIAD üyeleri olarak aziz hatiran önünde saygiyla egiliyoruz” dedi.



Isbirligi çalismalari

Daha sonra T.C. Atina Büyükelçisi Burak Özügergin, Ticaret Müsaviri Yardimcisi Ayse Özcan Erbilgin ve Büyükelçilik Ikinci Kâtibi Cem Algümüs’ü ziyaret eden heyet, Izmir Atina iliskileri, iki ülke arasindaki ekonomik, sosyal ve kültürel is birliklerini görüstü. Yunanistan ile ticari ve ekonomik iliskilerin artirilmasina yönelik is birligi imkanlari, ticaretin gelistirilmesi için öneriler, ikili ticari iliskiler, karsilikli yatirimlar, Avrupa Birligi ile gündemdeki ticari konular, enerji, turizm, tarim, gümrük ve ulastirma alanlari basta olmak üzere ekonomik ve teknik basliklardaki is birligi konulari, ikili iliskilerde yasanan sorunlar ve çözüm önerilerinin görüsüldügü is gezisinde, OESYNE - Yunanistan Genç Girisimciler Birligi ile de görüsme saglandi. Gerçeklesen toplantiya OESYNE Yönetim Kurulu Baskani Andreas Stefanidis ve birlik üyeleri ev sahipligi yapti. Girisimcilik ve melek yatirimcilik konusunuda karsilikli görüs alisverisinde bulunulan toplantida is birligi çalismalari masaya yatirildi. Selanik Ticaret ve Sanayi Odasinin da ziyaret edildigi is gezisi çerçevesinde yönetim kurulu baskan yardimcisi Emmanoui Vlachogiannis ile de bir araya gelindi. Görüsmede karsilikli ticaretin ve iliskilerin gelistirilmesi adina is birligi faaliyetleri görüsüldü. Son olarak Enterprise Greece’i ziyaret eden heyet, yatirim tanitim direktörü Elias Eliades’ten yatirim ajansi olarak bilgi aldi ve kurumlar arasi is birliginin ilk adimini atti.
Kaynak: İHA