Didim'de 50 Metrelik Vegan Dürüm Rekor Denemesi

Aydin’in Didim ilçesinde düzenlenen ’4. Didim Vegan Festivali’nde vegan ürünlerden yapilan 50 metrelik ’vegan dürüm’ ile rekor demesi gerçeklestirildi. Deneme için kayitlar yapilirken Guinness Rekorlar Kitabi’na basvurulacak.

Didim'de 50 Metrelik Vegan Dürüm Rekor Denemesi
Didim Belediyesi tarafindan düzenlenen Vegan Festivali’nde vegan ürünlerinde olusturulan dürümle rekor denemesi gerçeklestirildi.

Festival alani içerisinde kurulan özel alanda 50 metrelik bir masa olusturuldu. Üniversiteli akademisyenler ve ögrenciler tarafindan vegan dürüm hazirlandi. Lahana, havuç ve tahinli sos ile nohuttan olusan dürüm aperatifi lavas ekmegine koyuldu. 3 vegan asçi ve ögrencileri tarafindan hazirlanan dürümün hazirlanmasi yarim saat sürdü.

Rekor demesi için hazirlanan vegan dürümün hazirlanmasi ve sarilmasi islemine Didim Belediye Baskani Ahmet Deniz Atabay ile Baskan Yardimcisi Öznur Gündogdu da eslik etti. Festivaldeki yüzlerce vatandas da vegan dürüm rekor denemesini merakli gözlerle takip etti. Hazirlanan son dürümün sarma islemini Baskan Atabay yaparken, rekor demesi basvurusu için tüm çalismalar kayit altina alindi. Hazirlanan vegan dürüm daha sonra parçalar halinde vatandaslara ikram edildi.

Didim Belediye Baskani Ahmet Deniz Atabay, "Bu ilk defa denegimiz bir sey, pandemiden evvel 3 kez düzenledik. Pandemiden sonra ilk festivalimiz. 50 metrelik vegan dürüm denemesi yapiyoruz. Guinness Rekorlar Kitabi’na girecektir, çekimlerini yollayacagiz. Kurallari neyse yapacagiz. Halkimiz da konuya karsi son derece ilgililer. Bu sekildeki atraksiyonlarimiz devam edecek" dedi.

Rekor denemesi izleyen vatandaslar da festivalden mutlu ve heyecanli olduklarini ifade ederek, düzenlenen rekor denemesinin de degisik bir çalisma oldugunu ifade ettiler.
Kaynak: İHA