Bu Bitkiler Sinek Ve Böcekle Besleniyor, Büyük Ragbet Var

Bursali çiçekçinin yurt disindan getirdigi sinek ve böcek yiyen bitkiler büyük ilgi görüyor.

Bu Bitkiler Sinek Ve Böcekle Besleniyor, Büyük Ragbet Var
Sinekkapan ve böcekkapan bitkisi, Dionaea muscipula familyasindan olan ve sulak alanlarda yetisen, böcek ve örümcekgiller ile beslenen bu bitkiyi Bursali çiçekçi Murat Karakoç, Hollanda’dan ithal ediyor. Içinde bulunan sivi sayesinde sinek ve böcekleri kendine çeken bitki onlari kapana düsürerek yiyor. Son dönemde popüler olan çiçek evlerin salonlarinda besleniyor. Evdeki böcek ve sinekleri yedigi için vatandaslar tarafindan tercih sebebi oluyor. Et yiyen bitkilerin fiyatlari ise boyutuna göre 25 ila 300 lira arasinda degisen fiyatlarla satiliyor.

Uzun yillardir çiçek yetistiriciligi yaptigini ifade eden Murat Karakoç, "Böcek yiyen çiçekleri bataklik bitkisidir. Bu bitkinin iyi bakimda gelisimi hizli oluyor. Bu bitkiler salgiladiklari sivi sayesinde sinek ve böcekleri kendilerine çekiyor. içine girenleri kapanarak yiyor" dedi.

Sinek ve böcek yiyen bitkilerin talep gördügünü belirten Ömer Can Karakoç ise, "Bu bitki bir tür aromatik sivi salgiliyor. Sinek ve böcekler bu siviya geliyor. Böcegi kapanarak yakaliyor ve yiyor. Bu bitkinin fiyati 25 ila 300 lira arasinda boyutuna göre degisiyor" seklinde konustu.

Kaynak: İHA