Kiliçdaroglu, Bucak'ta Partisine Yeni Katilanlara Rozetlerini Takti

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Burdur’un Bucak ilçesinde partisine katilan 501 üyenin rozetlerini takti. Kiliçdaroglu, "Bucak’tan arzu ettigimiz oylari alamadik. Bunun sorumlusu Bucaklilar degil, bizleriz. Biz gelmedik, sofraniza oturmadik, kahvenizi içmedik, derdinizi dinlemedik. Ankara’da oturduk, güzel laflar ettik, ’Niye bize oy vermiyorsunuz’ diye gezdik, oturduk, bir de kizdik" dedi.

Kiliçdaroglu, Bucak'ta Partisine Yeni Katilanlara Rozetlerini Takti
Kiliçdaroglu, Burdur’un Bucak ilçesinde Recai Tosyali Dügün Salonu’nda düzenlenen üye katilim törenine katildi.

‘Halkin umudu Kiliçdaroglu’ sloganlari ile kürsüye gelen Kemal Kiliçdaroglu, Bucak’a defalarca geldigini ama ilk kez bu kadar heyecanli ve güzel bir toplulukla karsi karsiya oldugunu söyledi.

Bucak’ta olmaktan onur duydugunu dile getiren Kiliçdaroglu, "Gençler heyecanli biliyorum, onlarin heyecanini bir dava ugruna büyütmemiz gerekiyor. O dava hepimizin davasidir. O dava, alin terine deger verme, beraber, birlikte yasayalim, sen ben ayrimi yapmama, ister doguda ister batida, güneyde, kuzeyde beraber yasayalim davasidir. Kucaklasma, birbirimize farkli gözlerle degil helallesmek, bir araya gelmek, oturmak, sohbet etmek, konusmak davasidir. O dava, hiçbir evde hiçbir çocugun yataga aç girmedigi davadir. Herkesin isinin asinin oldugu bu dava için buradayim” diye konustu.

Bu davanin bir neferi olarak Bucak’ta oldugunu söyleyen Kiliçdaroglu, Bucak’tan arzu ettikleri oylari alamadiklarini, bunun sorumlusunun da kendileri oldugunu ifade etti.



"Sebebi biziz"

Bir yerde hata varsa bunun sebebinin Bucak’ta degil, kendilerinde oldugunu yineleyen Kiliçdaroglu, “Biz gelmedik, sofraniza oturmadik, kahvenizi içmedik, derdinizi dinlemedik. Ankara’da oturduk, güzel laflar ettik, ’Niye bize oy vermiyorsunuz’ diye gezdik, oturduk, bir de kizdik. Ben böyle bir insan degilim, sizler gibi yetisen bir insanim. 7 kardesiz. Üniversiteyi bitiren sadece benim. Devlette önemli görevlerde bulundum. Her asamada her yerde onurumla gezdim. Siyasete girdigim gün mal varligimi internet siteme koydum. Rüsvet yiyenlerin, ezenlerin her zaman karsisinda oldum ve onlarla mücadele ettim. Benim 27.5 yillik bürokratik hayatimi sorguladilar ’Acaba bir sey bulabilir’ miyiz diye. Bogazindan asagi haram lokma inmiyorsa, o kisinin veremeyecegi hesap yoktur” diye konustu.



"Hak edene hakkini teslim eden bir siyasi anlayisa ihtiyacimiz var"

Herkesin soruldugu zaman derdi, sorunu oldugunu dile getiren Kiliçdaroglu, “Kaynakçi kardesim, ’Ayakkabi alamaz noktaya geldik, çay içmek, seker almak bile lüks hale geldi’ diyorsa, oturup hepimizin konusmasi lazim. Bunu kim düzeltecek? Siyaset kurumu düzeltecek. O zaman haktan, emekten, alin terinden yana olan, torpili degil de hak edene hakkini teslim eden bir siyasi anlayisa ihtiyacimiz var. Eger biz bunu yapabilirsek memleketimizi kurtaracagiz. Bataktan kurtaracagiz. 2 bin 200 TL’den bugday alip, disaridaki bugdayi 6 bin 400 TL’den aliyorsaniz bir sorununuz var demektir. Süt üreticisi geçinemiyorsa, bakkal geçinemiyorsa, sanayici önünü göremiyorsa, kamyon, otobüs soförü yükselen mazot fiyatlarindan ne yapacagiz diyorsa, insanlar otobüse binemez hale geldik diyorsa hepimizin oturup düsünmesi lazim. Biz bu sorunu çözmek için buradayiz. Allah’in izniyle bu sorunu sizlerin destegiyle çözecegiz. Bundan bütün arkadaslarim emin olsun. Her evde huzurun olmasini, bereketin olmasini isterim. Kadinlarin daha güçlü olmasini isterim. En çok çalisan kadinlar, en çok magdur edilenler onlar. Aile destekleri sigortasini getirecegiz” ifadelerine yer verdi.

Kadin-erkek esitligi

Kiliçdaroglu, kadinlarin güçlü oldugu yerde toplumun da güçlü olacagina deginerek, kadin güçlü oldugu zaman Türkiye’nin güçlü olacagina dikkat çekti. Meclise parlamentonun yarisinin kadinin, yarisinin erkek olmasi için kanun teklifi sundugunu hatirlatan Kemal Kiliçdaroglu, “Kadin-erkek esitligi diyorsak, en azindan kadinlarin Mecliste daha güçlü temsil edilmesi gerekir. Reddettiler. Iktidar oldugumuzda bu kanunu Meclise getirecegiz” dedi.

Kaynak: İHA