EGM'den Istanbul'da 1 Mayis Etkinliklerinde Görevli Polislere Sadece Sandviç Verildigi Iddiasina Açiklama

Emniyet Genel Müdürlügü (EGM), "Istanbul’daki 1 Mayis etkinliklerinde görev yapan polislere kumanya olarak sadece sandviç verildigi" iddiasina iliskin, “Istanbul’da 1 Mayis etkinliklerinde görev yapan personelimize iddia edildigi gibi sadece sandviç verilmemis, 2 çesit kumanya dagitilmistir” açiklamasinda bulundu.

EGM, "Istanbul’daki 1 Mayis etkinliklerinde görev yapan polislere kumanya olarak sadece sandviç verildigi" iddiasina iliskin açiklama yapti. EGM, bazi sosyal medya hesaplarinda ileri sürülen "Istanbul’daki 1 Mayis etkinliklerinde görev yapan polislere kumanya olarak sadece sandviç verildigi" iddiasi üzerine açiklama yapilmasi geregi duyuldugunu ifade etti.

Istanbul’da 1 Mayis etkinliklerinde görev yapan personele iddia edildigi gibi sadece sandviç verilmedigi, 2 çesit kumanya dagitildigi vurgulanan açiklamada, su ifadelere yer verildi:

"Istanbul’da 1 Mayis etkinliklerinde görev yapan personelimize iddia edildigi gibi sadece sandviç verilmemis, 2 çesit kumanya dagitilmistir. Birinci çesit kumanya simit, zeytin, peynir, reçel, findik kremasi, tahin helvasi, meyve suyu, ekmek ve sudan olusmustur. Ikinci çesit kumanyada ise sandviç, bisküvi, su, kraker, kek, meyve suyu ve çikolatali gofret bulunmaktadir.

Ayrica saat 05.30’da göreve baslayan ve uzun süre mesai yapan personelimize her iki kumanya da verilmistir. Personelimizin önemli bir bölümü iftar öncesinde istirahate ayrilmistir. Istanbul’da gün içinde dagitilan toplam kumanya sayisi 11 binden fazladir. Büyük fedakarliklarla çalisan mesai arkadaslarimizin her türlü ihtiyaci karsilanmis, bundan sonra da karsilanmaya devam edecektir. Durum bu kadar açik olmasina ragmen her yil bu tip dedikodular üretilmektedir. Bunu istismar ederek siyasete alet edenleri esefle karsiliyoruz.”
Kaynak: İHA