Diyanet Isleri Baskani Erbas, Bayram Namazinda Ingilizce Hutbe Okudu

Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, Süleymaniye Camii’nde bayram namazini kildirdi. Hutbenin bir paragrafini da Ingilizce okuyan Erbas, “Bayram ülkemiz ve Müslümanlar için oldugu kadar bütün insanlik için de bir sevgi günleridir. Baris günleridir. Dolayisiyla sadece milletimize degil bütün insanliga mesajlar vermek gerekiyor” dedi.

Diyanet Isleri Baskani Erbas, Bayram Namazinda Ingilizce Hutbe Okudu
Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas’in Süleymaniye Camii’nde kildirdigi bayram namazina cemaat yogun katilim sagladi. Ramazan Bayrami hutbesini okuyan Erbas, tüm insanliga ‘baris’ mesaji verdi. Erbas, hutbenin 10 cümlelik bir paragrafini Ingilizce okudu.

Bayram namazini kilan vatandaslarin da bayram mesajlarinda dünya için baris dilekleri vardi. Tüm Islam aleminin Ramazan Bayramini kutlayan vatandaslar, güzel temennilerini dile getirdi.

“Teravih namazlar daha coskulu oldu”

Bayram namazinin ardindan açiklamalarda bulunan Diyanet Isleri Baskani Prof.Dr. Ali Erbas, “Bu sene Ramazan ayi, hamd olsun çok bereketli geçti. Rahmetinden, marifetinden mümkün oldugunca istifade etmeye çalistik. Ülkemizde pek çok sehrimizde, pek çok camimizde vatandaslarimizla, cemaatimizle beraber olduk. Teravih namazlari çok coskulu geçti. 2 yil teravih namazini camilerde kilamamistik. Onun özlemini gidermis olduk. Hakikaten geçmis yillara göre teravih namazlar daha coskulu oldu” dedi.

“Ayasofya 88 yil sonra teravihlerine kavustu”

Ilk teravih namazinin Ayasofya’da kilindigini hatirlatan Erbas, “Bizim 2 yillik bir beklentimiz vardi. Ayasofya 88 yil sonra teravihlerine kavustu. Bu bizim için unutulmaz bir an oldu. Yurt disi seyahatlerimiz oldu. Yurt disinda da millet varligimizla Fransa’da, Almanya’da, Belçika’da, Hollanda’da beraber olduk. Ramazan ayi, rahmet ayi, Kur’an ayidir. Camilerimizde, televizyonlarimizda çok güzel programlar yapildi. Mukabeleler oldu. Elhamdülillah rahmet ayi Ramazan’in rahmetinden, bereketinden millet olarak en güzel sekilde istifade etmeye gayret ettik” diye konustu.

“Dünyaya mesaj verdik”

Hutbenin Ingilizce kisminin özet bir paragraf oldugunu söyleyen Erbas, “Burada, cemaat içerisinde Türkçe bilmeyenler de var. Hem onlar içindi hem de dünyaya mesaj verdik. ‘Dünya hepimiz içindir. Hepimize yeter. Herkes hakkina razi olsun. Kimse kimsenin hakkini el uzatmasin. Eger öyle olursa savaslar olmaz. Kadinlar, çocuklar, masum insanlar yurtlarindan sürülüp baska diyarlara gitmek zorunda kalmazlar’ Cümlelerinden olusan önemli bir mesajdi” seklinde konustu.

Erbas konusmasinin devaminda “Bayram ülkemiz ve Müslümanlar için oldugu kadar bütün insanlik için de bir sevgi günleridir. Baris günleridir. Dolayisiyla sadece milletimize degil bütün insanliga mesajlar vermek gerekiyor. Ingilizce kisminda hiç olmazsa bir paragraf olarak öne çikan mesajlari vermek istedik” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA