Usturumcali Halil Efe Sehadetinin 100. Yilinda Selendi'de Anildi

Milli Mücadele Kahramanlarindan biri olan ve Demirci Akincilari 12. Müfreze Komutani Usturumcali Halil Efe sehadetinin 100. yilinda, Selendi Kaymakamligi ve Belediye Baskanligi tarafindan ’Demirci Akincilari ve Usturumcali Halil Efe’yi anma etkinlikleri düzenlendi.

Usturumcali Halil Efe Sehadetinin 100. Yilinda Selendi'de Anildi
Selendi Ilçe Gençlik Merkezi Toplanti salonunda Gördesli Makbule ve Demirci Akincilari Adli Roman Yazari Serra Menekay’in konusmaci olarak katildigi programla baslayan anma etkinliklerinde, Demirci Akincilari Parti Pehlivan’nin torunu Mehmet Baskak, dedesinin Istiklal madalyasi ile birlikte bir konusma yapti. Selendi Kaymakamliginda muhafaza edilen "Saruhan Selendi Nahiyesi 328 Tabur 3. Kisim" adina verilmis ipek kumastan yapilan ve Çanakkale Savasinda da kullanilan Osmanli mirasi Selendi Sancagi gün boyu sergilenerek katilimcilara tarih ögretmenleri tarafindan Selendi Sancagi tarihi hakkinda bilgiler verildi.

Usturumcali Halil Efe ve Demirci Akincilari Anma Yürüyüsü Mehter Takiminin esliginde Hükümet Konagi önünden baslayarak 15 Temmuz Demokrasi Meydaninda tamamlandi. Selendi Belediyesi tarafindan Usturumcali Halil Efe isminin verildigi sokak tabelasi Kaymakam Ali Yildirim ve Belediye Baskani Nurullah Savas tarafindan asilarak ilçede Milli Mücadele Kahramani ölümsüzlestirildi. Usturumcali Halil Efe’nin Sehadetinin 100. yilinda Demirci Akincilari ve Usturumcali Halil Efe’yi Anma gününe özel konusmalarinin ardindan Kur’an Tilaveti ve Ilçe Müftüsü Ömer Bozkurt tarafindan yapilan dua ile devam eden program mehter ve semazen gösterileri, lokma ikrami ile birlikte sona erdi. Burada konusan Selendi Kaymakami Ali Yildirim, "Düsmana karsi yürütülen mücadelelerde destanlar yazan, 17 Mayis 1922 yilinda Yunanlilara karsi yapilan Selendi - Kinik muharebesinde sehit düsen, Milli Mücadele Kahramanlarindan, Kaymakam Ibrahim Ethem Akinci komutasindaki Kuvayi Milliye Demirci Akincilari’nin 12. Müfreze Komutani Usturumcali Halil Efe’nin sehadetinin 100. yilinda Demirci Akincilarini ve Halil Efe’yi rahmetle ve sükranla aniyorum. Selendi’de sehit olan ve kabri ilçemiz Yagci Daginda bulunan 12. Müfreze Komutani Usturumcali Halil Efe, her karisi kanla sulanmis vatan topraklarimiz için verilen sehitlerimizi ve atalarimizin kahramanliklarla dolu mücadelesini asla unutturmayacak, sanli tarihimizin bir nisani olarak bizlere ebediyen gurur yasatacaktir. Kahramanlarimizi ve onlarin fedakarliklarini unutmamak, ülkemizi her türlü tehdide karsi korumak, sanli bayragimizi daha da yükseklere çikarmak bugün bizler için en büyük sorumluluktur." dedi.

Selendi Belediye Baskani Nurullah Savas ise konusmasinda, Demirci Akincilari’nin 12. Müfreze Komutani Usturumcali Halil Efe’nin sehadetinin 100. yilinda Demirci Akincilarini ve Halil Efe’yi rahmetle ve sükranla andigini söyledi.



Programin ardindan Usturumcali Halil Efe’nin Yagci daginda kabri ziyaret edilerek dualar edildi. Anma programina Demirci Kaymakami Adem Kaya, Gördes Kaymakami Muhammet Özyüksel, Kula Kaymakam Refiki Abdurrahim Tomakin, Gördes Belediye Baskani Muhammet Akyol, Yazar Dr. Serra Menekay, Demirci Belediye Baskan Vekili Nurullah Akgün, siyasi parti baskanlari, kurum müdürleri, Kula-Alasehir-Selendi ilçelerindeki gaziler, Demirci Akincilari Dernegi Baskani Hüseyin Kinci ve yönetimi ile ögrenciler ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA