Sosyal Medya Fenomenin Tiktok Videosu Çekmek Için Orman Yangini Çikardigi Iddia Edildi

Pakistan’da 11 milyon takipçisi bulunan Humaira Asghar, TikTok’da takipçi sayisini artirmak için kasten orman yangini çikardigi iddia edildi. Tepkilerin ardindan Asghar, söz konusu videoyu yayindan kaldirdi.

Sosyal Medya Fenomenin Tiktok Videosu Çekmek Için Orman Yangini Çikardigi Iddia Edildi
Pakistan’da sicakliklar mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, bir sosyal medya fenomeninin takipçi sayisini artirmak için kasten orman yangini çikardigi iddia edildi. Dünyaca ünlü sosyal medya platformu TikTok’ta 11 milyon takipçisi bulunan Humaira Asghar, devam eden bir orman yangininin önünde gümüs renkli elbisesiyle yürüdügü bir video çekti ve “Nerede olursam olayim yangin çikiyor” ifadesiyle takipçileriyle paylasti.

Asghar, yangini baslatmadigini savundu

Yangini video çekmek için Asghar’in kasten çikardigi iddia edilirken, tepkilerin ardindan Asghar videoyu yayindan kaldirdi. Asghar tepkilerin ardindan yaptigi açiklamada, yangini kendisinin baslatmadigini ve "video çekmenin bir zarari olmadigini" ifade etti.



"Bu videolarin gönderdigi mesaj çok riskli ve kontrol altina alinmasi gerekiyor"

Islamabad Yaban Hayati Yönetim Kurulu Baskani Rina Saeed Khan Satti yaptigi açiklamada, “Yangini güzellemek yerine söndürmek için bir kova su dökmeliydi” ifadelerini kullanarak, "Bu videolarin gönderdigi mesaj çok riskli ve kontrol altina alinmasi gerekiyor" dedi.

Islamabad Yaban Hayati ayrica bu hafta baskent Islamabad’i çevreleyen tepelerde en az bir yanginin sosyal medya videosu için baslatildigini öne sürdü.

Sosyal medya kullanicilari Asghar’in tutuklanmasini istedi

Sosyal medya kullanicilari ve çevreciler tarafindan büyük tepki toplayan videonun ardindan birçok kisi Asghar hakkinda sorusturma baslatilmasini ve tutuklanmasini istedi.

Polis, 1 kisiyi sosyal medya için çikardigi yangin gerekçesiyle tutuklamisti

Pakistan’da bu ayin baslarinda ülkenin kuzeybatisindaki Abbottabad sehrinde bir kisi, çekecegi videoda arka plan olarak kullanmak için kasten orman yangini çikardigi gerekçesiyle polis tarafindan tutuklanmisti.
Kaynak: İHA