Kütahya'da Yapimi Tamamlanan 6 Hali Saha Hizmete Sunuldu

Kütahya’da yapimi tamamlanan 6 adet semt sahasinin açilisi 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’nda gerçeklesti.

Kütahya'da Yapimi Tamamlanan 6 Hali Saha Hizmete Sunuldu
6 semt sahasinin toplu açilis töreninde konusan Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik, 19 Mayis’in anlamli bir gün oldugunu ifade ederek sözlerine basladi.

Baskan Isik, “Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bagimsizlik mücadelesini baslattigi 19 Mayis 1919’un 103. Yil dönümünde, özellikle gençlerimize ve gençlige verdigi önemin bir göstergesi olarak bizde Sayin Bakanimizdan belediye olarak 14 semt sahamiz için talep ettigimiz maddi destek sonucunda Spor Toto Teskilat Baskanligi ile Kütahya Belediyesi arasinda yapilan protokol çerçevesinde imalatina basladigimiz 14 sahamizin 6’si bugün itibariyle gençlerimizin hizmetine açilmis durumda. 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’nda bu hizmeti sehrimize kazandirmanin onuru ve mutlulugu içindeyiz. Açilisimiza buraya kadar gelip ortak olan herkese tesekkür ediyorum. Dumlupinar, Alayunt, Mehmet Akif Ersoy, Enne, Yoncali ve Sofu Mahallelerimizde semt sahalarimiz tamamlandi. 8 mahallemizde de imalati devam eden sahalarimiz kisa sürede tamamlanacak. 14 saha için toplam 4,5 milyon TL destegi Spor Toto Teskilat Baskanligi belediyemiz adina verdi. Emekleri geçen herkese ve Sayin Bakanimiza tesekkür ediyorum. Sehrimize hayirli olsun. Gençlerimiz bizim için çok önemli. Sahalarimizi kazandirmak bizden, korumak mahalle sakinlerimiz ve gençlerimizin olacak. Gençlerimiz buralarda vakitlerini iyi geçirip kötü aliskanliklardan uzak duracaklar. Biz bunun mutlulugu içerisindeyiz” dedi.

Semt sahalarinin açilis törenine Vali Ali Çelik, MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbas, Belediye Baskani Prof. Dr. Alim Isik, Belediye Baskan Yardimcilari Abdullah Damci, Ömer Köse, Ertugrul Cevahir, Murat Arik, MHP Kütahya Il Baskani Selçuk Aliç, MHP Merkez Ilçe Baskani Ayhan Toy, Ülkü Ocaklari Kütahya Il Baskani Ilker Bükni, Il Müftüsü Hüseyin Demirtas, Gençlik ve Spor Il Müdürü Tahir Emre Can, Muhtarlar Dernegi Baskani Kadir Mandal, Belediye Birim Müdürleri, mahalle muhtarlari ve mahalle sakini çocuklar katildi.

Açilisi yapilan semt sahalarimiz; Dumlupinar Mahallesi (15x30 metre), Alayunt Mahallesi (20x40 metre), Mehmet Akif Ersoy Mahallesi (20x40 metre), Enne Mahallesi (15x30 metre), Yoncali Mahallesi (15x30 metre) ve Sofu Mahallesi (15x30 metre) ölçülerinde imal edildi.
Kaynak: İHA