'Kiliçarslan' Tiyatro Oyunu Ankara'da Sahne Aldi

Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Sehir Tiyatrolarinca sahnelenen “Kiliçarslan” tiyatro oyunu Ankarali tiyatroseverlerle bulustu.

'Kiliçarslan' Tiyatro Oyunu Ankara'da Sahne Aldi
Kocaeli Büyüksehir Belediyesi Sehir Tiyatrolarinca oynanan “Kiliçarslan” tiyatro oyunu Ankara’da sahne aldi. 1. Kiliçarslan’in Haçlilara karsi verdigi mücadelenin anlatildigi 2 perdelik oyun Cüneyt Gökçer Sahnesi’nde gerçeklestirildi.

Anlati ve sahneleme teknigi açisindan bir ilke imza atan oyun 120 dakika sürdü. Görsel efektlerin sikça kullanildigi oyunda Ankarali tiyatroseverler sanat dolu bir gece yasadi. Oyunu Devlet Tiyatrolari Genel Müdürü Mustafa Kurt da izledi.

Oyunun yönetmeni Aydin Sigali oyun öncesi IHA muhabirine yaptigi açiklamada, “Kocaeli Sehir Tiyatrosu olarak bu özel günde 19 Mayis’ta Iskender Pala’nin yazdigi Kiliçarslan oyunumuzla Ankarali gençlerle bulusmak için buraya geldik. Çok mutlu ve heyecanliyiz. Salonumuz doldu. Gençler ragbet gösterdi. Oyu aslinda bugün basliyor. Bugün bir gencin kendi öz kahramanlarimizla bir bilgisayar oyunu yapmasindan bahsediyor. Ilgi duyan baba VR gözlügü takip Kiliçarslan’in dönemine gidiyor. O dönem yasananlari algiliyor. Hatta baba bugünle o dönemi eslestiriyor. Çok önemli bir oyun oldugunu düsünüyorum. Görsel efekti çok yüksek. Kocaeli’de ve Denizle çok ragbet gördü. Iskender Pala hocamiz çok güzel bir oyun yazdi. Seyirciler tiyatroyu yalniz birakmasin. Bizim ekmegimiz seyirci ve alkis. Salonlarin dolu olmasi tiyatrocularin en büyük istegidir. Ankara’da kaliteli tiyatro seyircisinin karsisina çikacagimiz için de çok heyecanliyiz” dedi.

Kaynak: İHA