Hurdacilik Yapan Çocuklar Yikilan Duvarin Altinda Kaldi Açiklamasi 1 Ölü, 1 Yarali

Malatya’da hurdacilik yapan çocuklarin demirlerini sökmeye çalistigi metruk bir evin duvari yikildi. Duvarin altinda kalan 13 yasindaki bir çocuk hayatini kaybetti, 1 çocuk ise yaralandi.

Hurdacilik Yapan Çocuklar Yikilan Duvarin Altinda Kaldi Açiklamasi 1 Ölü, 1 Yarali
Olay, 18.00 sularinda Battalgazi ilçesine bagli Firat Mahallesi’nde meydana geldi. Iddiaya göre, hurdacilik yapan biri Türk 4’ü yabanci uyruklu 5 çocuk Kuzey Sokak içerisinde bulunan tek katli metruk bir evin duvarlarinda bulunan demirleri sökme çalismasi yaparken, duvarlardan biri yikildi. Yikilma sirasinda 3 çocuk kosarak molozlarin altinda kalmaktan kurtulurken, 13 yasindaki Muhammed Suveyh ile Muhammet Tahir molozlarin altinda kaldi.

Ihbar üzerine olay yerine çok sayida polis, saglik, AFAD görevlisi sevk edildi. Ekipler, yaptiklari çalismada molozlarin altinda kalan 13 yasindaki Muhammed Suveyh’in hayatini kaybettigini Muhammed Tahir’in (12) ise yaralandigini belirledi. Yarali çocuk bulundugu yerden çikarilarak ilk müdahalesinin ardindan hastaneye kaldirilirken, Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan ile Battalgazi Ilçe Kaymakami Abdul Kadir Duran olay yerinde gelerek bilgi aldi.

13 yasindaki Muhammed Suveyh’in cenazesi AFAD ekiplerinin yaptigi çalisma sonrasinda bulundugu yerden çikarilarak Malatya Adli Tip Kurumu’na kaldirildi.

Olayla ilgili baslatilan tahkikat sürüyor.
Kaynak: İHA