Erdogan Açiklamasi 'Gençlerimizi Kucaklayan Anlayisla, Türkiye'ye Kurulan Tuzaklari Birer Birer Bozduk'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, “Ülkemizde her dönemde maalesef gençlerimizi birbirine düsürerek Türkiye’yi kendi içine kapatacak senaryolar sahnelenmistir. Gençlerimizin her kaybi Türkiye’nin kaybi olmustur. Biz gençlerimizi bu ayrimlardan gençlerimizi kucaklayan anlayisla Türkiye önüne kurulan tuzaklari birer birer bozduk” dedi.

Erdogan Açiklamasi 'Gençlerimizi Kucaklayan Anlayisla, Türkiye'ye Kurulan Tuzaklari Birer Birer Bozduk'
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami Münasebetiyle Istiklal Türküleri Lansmani ve Temsilci Gençler ile Milli Sporcularin Bulusma Programinda konustu.

Gençlerin bayramini tebrik eden Cumhurbaskani Erdogan, “Milli Mücadele’nin habercisi olan 19 Mayis 1919’da Samsun’da yakilan Istiklal atesini düsmani Izmir’de denize dökerek zafere ulastiran odumuzun baskomutanindan erine kadar tüm mensuplarini sükranla yad ediyorum. Dün oldugu gibi bugünde istiklal be istikbalimizin teminati olarak görüyorum. Ilk gençlik yillarimdan beri hayatini medeniyet, adalet ve hak davasina adamis bu ugurda nice mücadeleler vermis nice sinmalardan geçmis bir büyügünüz olarak diyorum ki; hayallerinizden asla vazgeçmeyin. Sartlarin zorluguna aldanmayin. Imkanlarin katligina teslim olmayin. Önünüze çikan engellerden korkmayin. Bunlarin hiç biri sizin kalbinizde büyüttügünüz hedeflerinizden asla sizi uzaklastirmasin" dedi.



“GENÇLERIMIZI KUCAKLAYAN ANLAYISLA TÜRKIYE ÖNÜNE KURULAN TUZAKLARI BIRER BIRER BOZDUK”

Gençlerin tarihinden aldigi bir güç oldugunu söyleyen Cumhurbaskani Erdogan, “Ülkemizde her dönemde maalesef gençlerimizi birbirine düsürerek, Türkiye’yi kendi içine kapatacak senaryolar sahnelenmistir. Kimi zaman sag- sol, kimi zaman alevi- suni, kimi zaman ilerici- gerici, kimi zaman Türk- Kürt diyerek birbirine düsürülen gençlerimizin her kaybi Türkiye’nin kaybi olmustur. Biz gençlerimizi bu ayrimlardan gençlerimizi kucaklayan anlayisla Türkiye önüne kurulan tuzaklari birer birer bozduk. 15 Temmuz’da darbeciler sokaga çiktiklarinda karsilarinda bu gençligi buldular. Bu tablo bile gençlerimize güvenimizin ne kadar hakli oldugunu ispatlamaya yeterlidir" diye konustu.



“BIZ ARTIK HEDEF PARIS DIYORUZ, TOKYO’YU ASACAK OLIMPIYAT MADALYALARIYLA YOLUMUZA DEVAM EDECEGIZ”

Pek çok alanda kendini ispatlamis gençlerle program vesilesiyle bir arada oldugunu söyleyen Erdogan, “Türkiye’nin en büyük kapali salonunda 5 bin kisilik bu salonda bilhassa sporcu gençlerimiz kazandiklari basarilarla ülkemizin ve milletimizin gururu haline geldiler. Biz artik hedef Paris diyoruz. Tokyo’yu asacak olimpiyat madalyalariyla yolumuza devam edecegiz. Az önce eskrimdeki sampiyonumuzu dinledik. Simdi artik olimpiyat sampiyonlugu bekliyoruz. Az önce dünya Boks Sampiyonasinda yeni bir altin daha çikardik Ayse kizimizla. Yarin aksam 4 tane finalistimiz var. Dörtte dört yapar miyiz yapariz. Onlarin müjdelerini de bekleyecegiz. Türkiye’de sayisi 2 buçuk milyonu bulan faal sporcularimiz içinden sanli bayragimizi göndere çekecek, orada dalgalandiracak nice sampiyonlar çikacagina inaniyorum" dedi.



“BIZ TEKNOFEST GENÇLIGI YETISTIRIYORUZ”

Spor yaninda bilimde, sanatta, kültürde, teknolojide iftihar verici eserler ortaya koyan gençlerle her firsatta bir araya geldiklerini kaydeden Cumhurbaskani Erdogan, NFT üreten gençlerin basarilarini takdirle karsiladiklarini belirtti.

Erdogan, “Evlatlarimizi harflerle siniflandirarak onlari belirli kaliplara sokmak isteyenlere inat gençlerimiz üretmede ve basarmada sinir tanimiyor artik. Biz TEKNOFEST gençligi yetistiriyoruz. Sizlerin her birinde hiç durmadan hiç duraksamadan çalisarak, mücadele ederek, kendinizi gelistirerek hayallerinizi gerçege dönüstürecek potansiyeli görüyorum. Gençlerimiz; kimi akademik alandaki, kimi meslegindeki, kimi diger alanlardaki kabiliyetleriyle ülkemizin en büyük zenginligi, en büyük güç kaynagidir. En büyük enerji ve moral kaynagim, gençlerimizin yüzünde gördügüm heyecan kararlilik, umut olmaktadir" açiklamasinda bulundu.

Gençleri önceleyen projelerin bir bir hayata geçirildigini söyleyen Cumhurbaskani Erdogan, “Cedi evladimizla burada bulustuk. Basketbol milli takimimizda artik bir numara olacak. En sonunda beni alistirdilar zaten. Mehmet karsi takimda oynuyor. Parti çalismalarimizda da hükümet çalismalarimizda Yaptigimiz tüm programlarda, projelerde, uygulamalarda önceligi hep gençlerimize veriyoruz. Açtigimiz üniversitelerde talepte kontenjani ayni seviyeye getirdik" dedi.



“BATI’DA NE VARSA DOGU’DA DA O OLACAK DEDIK VE BUNU BASARDIK”

Türkiye’de 207 üniversite oldugunu animsatan Cumhurbaskani Erdogan, üniversite olmayan il olmadigini söyledi.

Erdogan, “Ögrenci, üniversiteye gidecegine, hocalarimiz ögrencilerimizin oldugu o illere gitsin. Bati’da ne varsa Dogu’da da o olacak dedik ve bunu basardik. Gençlerimizin barinma talebi vardi, Yurt kapasitemizi 183 binden 756 bine çikarttik. Burs ve kredi miktarlarini lisansta 45 liradan 850 liraya yükselttik. En küçük yerlesim birimlerimize kadar binlerce salon ve saha insa ettik. Seçilme yasini önce 25’e, sonra 18’e indirdik. 399 gençlik merkezi açtik. Yaslandiktan sonra degil 18 yasindaki genç politika nasil yapilir, ülkemize nasil yön verilir bunu bizzat gelsin parlamentomuzda yasasin ve yapsin istedik. Suanda bu var. Gençlerimiz ne istiyorsa biz onu hayata geçirecek imkânlari sagladik. Bizim gençlerimize birakacagimiz en büyük miras da insa ettigimiz güçlü demokrasi ve kalkinma altyapisinin üzerinde hayata geçirecegimiz 2053 vizyonu olacaktir.21 Mayis’ta Adana’da gençlerimizin düzenledigi Gençlik Sölenimizde 10 binlerle bir araya gelecegiz. Sölende gençlerimizin heyecanindan bir kez daha istifade etme imkani bulacagiz. Tüm gençlerimizi Adana Stadi’ndaki sölenimize davet ediyorum" seklinde konustu.

Büyük Ankara Camii Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçeklesen programa Cumhurbaskani Erdogan’in yani sira Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Gençlik ve Spor Bakani M. Muharrem Kasapoglu, Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Milli sporcular ve çok sayida genç katildi.

(Hülya Keklik/IHA)
Kaynak: İHA