DTO, HOMETEX'de Adim Atmadik Yer Birakmadi

Denizli Ticaret Odasi (DTO), Denizlili 86 firmanin stant açtigi ve alaninda dünyanin en büyük ikinci organizasyonu olan HOMETEX Ev Tekstili ve Aksesuarlari Fuari’na, ilgili sektörlerden ziyaret etmek isteyen 20 üyesiyle çikarma yapti. Fuarin açilisinda Baskan Erdogan, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin ile bir araya geldi.

DTO, HOMETEX'de Adim Atmadik Yer Birakmadi


Istanbul’da devam eden HOMETEX 26. Ev Tekstili ve Aksesuarlari Fuari’na giden DTO Baskani Ugur Erdogan’in beraberinde DTO üyelerinden olusan 20 kisilik ziyaretçi heyetinin yani sira tekstilci is adamlari DTO Meclis Baskani Salih Sarikaya ile DTO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Tasevli de yer aldi. Heyete, firma ziyaretlerinde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nun Katip Üyesi Denizli Milletvekili Sahin Tin eslik etti. Baskan Erdogan, DENIB’in stantlari ile fuardaki Denizlili firmalarin stantlarini sirayla ziyaret ederek sahipleri ile çalisanlarindan isleri, sektörleri ve fuardaki faaliyetleri hakkinda bilgi aldi.

Baskan Erdogan, Bakan Bilgin ile de bir araya geldi

Firma ziyaretleri sonrasinda ise Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin’in onur konugu oldugu HOMETEX Ev Tekstili ve Aksesuarlari Fuari’nin açilis törenine katildi.

TIM Baskani Ismail Gülle ve Istanbul Ticaret Odasi (ITO) Baskani Sekib Avdagiç ile bir araya geldi. Sonrasinda ise Bakan Bilgin ile görüstü.

“Ihracatçilarimiz, ürünleriyle Denizli’mizi de tanitiyorlar”

Baskan Erdogan, firma ziyaretleri sonrasinda ulusal ajanslar ve Denizli’deki yerel televizyon kanallari ile yayincilara, fuar ve sektör hakkinda degerlendirmelerde bulundu. Tekstil sektöründeki yatirimcilari, Denizli’nin ihracati ve ticaretindeki öncü kuvveti olarak nitelendirdi. Baskan Erdogan, “Onlar, bizim modern akincilarimiz. Tekstil sektöründeki yatirimcilarimiz, sehrimizi ve ürünlerimizi dünyanin dört bir tarafina tasimaktadirlar. Ev tekstili teriminin mucidi ve sektörde yerlesmesinin öncüsü, dünyadaki 1 numarali üreticisi ve ihracatçisi hemserilerimiz, dokumaciligin anavatani Denizli’mizde ilmek ilmek ürüne dönüsen emegini Istanbul’daki HOMETEX Ev Tekstili ve Aksesuarlari Fuari’nda stant açarak görücüye çikardi. Denizli Ticaret Odasi olarak bu fuarda da üyelerimize destek olduk. Moral ve motivasyonlarini yükseltmek için Istanbul’da da onlari yalniz birakmadik; stantlarini ziyaret ederek fikirlerini aldik. Fuarin da degerlendirmesini yaptik. Bu arada gördük ki 2 yildir fuar yapilamadigi için alicilar böyle bir ortami özlemis. Ihtiyaçlarini gidermek için dünyanin dört bir tarafindan Istanbul’a gelmisler. Fuarin ve görüsmelerin verimli oldugunu duymak, bizi son derece mutlu etti” diye konustu.



Denizlili 86 firma, stantlariyla göz kamastirdi

Baskan Erdogan ayrica, Denizli Ticaret Odasi olarak, büyük fuar organizasyonlarini her zaman Denizli’nin ve sektörlerin daha fazla taninmasi ve tanitilmasi açisindan da önemli bir firsat olarak gördüklerini ifade etti.

Erdogan, “Ihracatimizin temel diregi olan tekstilcilerimizin üstün çabasi yadsinamaz. Bu sektörde binlerce girisimcisiyle yer alan Denizli Ticaret Odamiz ile üyeleri, emin adimlarla dünyaya açiliyorlar. Ev tekstili ve aksesuarlarindan olusan ürünlerini, HOMETEX Fuari’ndaki stantlarinda yurdun çesitli yerleri ile dünyanin farkli noktalarindan gelen birbirinden seçici katilimcilarin dikkatine sundular. Hem sehrimizi ve sanayisini tanittilar hem de ekonomimize itici güç oldular, oluyorlar. 86 firmamizla adeta çikarma yaptigimiz fuarda, Denizli’miz stantlari, ürünleri ve ev sahipligiyle yine göz kamastirdi. Firmalarimiz, fuarin en çok kapisi çalinan katilimcisi oldu. Firmalarimizin ve Denizli Ticaret Odamizin üyelerinin temaslarinin bu yil geçen yillara göre daha fazla kazanca dönüsmesini temenni ediyorum. Dilerim firmalarimizin her görüsmesi alisverise dönüsür; ticaret yapabilecekleri yeni bir kazanç kapisi olur. Bereketli bir fuar olmasini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA