Baskan Akman Açiklamasi 'Türkiye Cumhuriyeti, Gençlere Emanet Edilmistir'

Van’in Tusba Belediye Baskani Salih Akman, 19 Mayis’in; bir milletin esareti reddedip canini ortaya koyarak bagimsizlik mücadelesi baslattigi gün oldugunu söyledi.

Baskan Akman Açiklamasi 'Türkiye Cumhuriyeti, Gençlere Emanet Edilmistir'
19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami münasebetiyle bir mesaj yayimlayan Baskan Akman, Istiklal mücadelesinin sembolü olan 19 Mayis’in Gençlik ve Spor Bayrami olarak ilan edilmesinin gelecegimizin teminati olan gençlere verilen önemin göstergesi oldugunu kaydetti.

Baskan Akman, “Büyük fedakarliklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, gençlere emanet edilmistir. Bu degerli emaneti sonsuza kadar yasatmak ve korumak da gençlerimizin görevidir. Bizlerin de gençlerimize bu konuda olan inanci ve güveni tamdir” dedi.

Bir millet, gençlerini iyi yetistirebildigi ve onlara, kendilerini ispat edecek imkanlar sunabildigi sürece ilerleyebilecegini dile getiren Baskan Akman, “Çünkü bugün bizlerin bulundugu konumlara, yarin gençlerimiz gelecekler. Iste bu nedenle gençlerimize yaptigimiz her hizmet, aslinda ülkemizin gelecegine yapilmis birer yatirim olarak degerlendirmeliyiz” ifadelerini kullandi.

Atatürk’ün, 19 Mayis’ta Samsun’a ayak basmasiyla birlikte baslatilan bagimsizlik mücadelesinin kisa bir sürede tüm yurda yayildigini ifade eden Baskan Akman, “Bu duygu ve düsüncelerle Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari basta olmak üzere bu vatan için canlarini feda eden aziz sehitlerimizi rahmet, minnet ve saygiyla aniyor, gelecegimiz olan gençlere armagan edilen 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’ni da tebrik ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA