19 Mayis Gençlik Spor Bayrami Için Pedal Çevirdiler

HAKKARI – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 19 Mayis Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayrami etkinlikleri kapsaminda bisikletli bir grup, Yüksekova ve Esendere arasinda baslayarak Iran sinirina kadar 25 kilometre pedal çevirdi.

19 Mayis Gençlik Spor Bayrami Için Pedal Çevirdiler
Esendere Belediyesinin destegiyle yapilan bisiklet etkinligi ilçe merkezinde 50 kisinin bir araya gelerek ‘19 Mayis Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayrami’ çerçevesinde Iran sinirina kadar hiç durmadan bisiklet sürdüler. Yüksekova merkezden baslayan bisiklet turu Iran sinirinda bulunan Esendere Sinir Kapisinda son buldu.

Bisiklet turunda 50 kisiyle yol aldiklarini belirten Yüksekova Halk Egitim Merkezi Müdürü Kenan Canan, "Esendere Belde Belediyesinin katkilariyla ve Esendere Çok Programli Anadolu Lisesinin ögretmenleri ile beraber, 19 Mayis Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayrami nedeniyle, Yüksekova ile Esendere arasinda 25 kilometresinde baslayarak Iran sinirina kadar bisiklet sürdük. Yani bize bu firsati saglayan Esendere Belde Belediyesi Baskani Dirbaz Büyüksu’ya tesekkür ederiz’’ dedi.

Bisiklet turuna, Esendere Belde Belediyesi Baskani Dirbaz Büyüksu, Yüksekova Ilçe Sube Müdürü Serdal Elmaci, Yüksekova Halk Egitim Merkezi Müdürü Kenan ve çok sayida ögretmen katildi.

Kaynak: İHA