Samsun'da Fener Alayi Coskusu

SAMSUN – Samsun Valiligi tarafindan 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami’nin 103’üncü yil dönümü nedeniyle fener alayi düzenlendi.

Samsun'da Fener Alayi Coskusu
DSI 7. Bölge Müdürlügü önünden baslayan yürüyüs Cumhuriyet Meydani’nda sona erdi. Yürüyüs sporcular, gençlik merkezi üyeleri, halk oyunlari festivaline katilacak gruplar, bando takimlari, ritim gruplari ve samsun halkinin katilimiyla yapildi. Binlerce vatandas, Türk bayraklari ve mesalelerle yürüyerek, gurur ve heyecani bir arada yasadi.

Yürüyüs sonrasi açiklamalarda bulunan Samsun Valisi Zülkif Dagli, "19 Mayis coskusunu Samsunumuzda hep beraber yasiyoruz. Su anda binlerce vatandasimizdan olusan grubumuzla yürüyoruz. Bundan daha güzel bir mutluluk olmaz. Dün 1919 metrelik bayragimizla yürüdük bugün de fener alayini gerçeklestiriyoruz. Yarin da Atakum sahilinde faaliyetlerimiz devam edecek. Çok güzel etkinliklere tanik olduk. Bayrami dolu dolu yasiyoruz. Halkimizin coskusunu görüyoruz. Pandemi nedeniyle 2 senedir hep birlikte kutlama yapamiyorduk. Bugün hemserilerimizin katilimiyla muhtesem bir atmosfer yasiyoruz. Tüm Samsunlu hemserilerime sükranlarimi arz ediyorum" dedi.

Yürüyüse Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, Samsun Cumhuriyet Bassavcisi Mehmet Sabri Kiliç ve Il Emniyet Müdürü Ömer Urhal da katildi.

Kaynak: İHA