Hatay'dan KKTC'ye Karsilikli Sefer Yapacak Deniz Otobüsü HADO Tanitildi

Hatay-KKTC arasinda düzenli sefer yapacak olan Hatay Deniz Otobüsü (HADO) ilk seferi öncesi tanitildi.

Hatay'dan KKTC'ye Karsilikli Sefer Yapacak Deniz Otobüsü HADO Tanitildi
Arsuz Madenli Yat Limani’ndan KKTC’ye 19 Mayis günü ilk seferini yapacak olan HADO’nun tanitim toplantisinda konusan Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Lütfü Savas, projenin ekonomiden çok stratejik önemi olduguna vurgu yapti. Dünyadaki en büyük savaslarin günümüzde ekonomik savaslar olduguna dikkat çeken Baskan Savas, her ülkenin kendi cografyasindaki imkanlari ekonomiye dönüstürmek için projeler ürettigini ve Hatay için bunlardan birinin turizm, digerinin de ticaret oldugunu söyledi.

Baskan Savas söyle konustu:

"Biz bunu ekonomik kazanç saglamak için yapmadik. Bu konunun stratejik bir öneme sahip oldugunu biliyoruz. Kibris’taki yakinlasmamizin artmasi, oradaki insanlarimizla kalplerimizin degil ayni zamanda fiziken de yakinlasmamiz, ögrencilerimizin rahat gidip gelebilmesi, Hatay’in turizmden alacagi payi en üst seviyeye çikartmak sadece bizim ögrencilerimiz ve onlarin aileleri degil, oraya giden herkesi Hatay’a çekebilmek için yaptik. Türk bayraginin uluslararasi sularda gezmesi bizim için ayrica psikolojik bir övünç kaynagi olacaktir. Bugün bunun sevincini yasiyoruz."

Konusmalarin ardindan dua edildi ve açilis kurdelasi kesildi. Baskan Savas, projenin hayata geçmesinde emegi geçenlere tesekkür etti.

Açilisin ardindan davetliler 19 Mayis’ta ilk seferini KKTC’ye yapacak olan HADO’yu gezdi. Programa, CHP Hatay Milletvekilleri Suzan Sahin, Ismet Tokdemir ile Mehmet Güzelmansur, Arsuz Kaymakami Hasan Gökpinar, Arsuz Belediye Baskani Asaf Güven, Iskenderun Deniz Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Kemal Kutlu ile Iskenderun Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Levent Hakki Yilmaz ve davetliler katildi.

Kaynak: İHA