Gençlik Ve Spor Bakani Kasapoglu Açiklamasi 'Gençlik Bu Ülkenin En Büyük Gücü Ve Umudu'

Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, “Gençlik bu ülkenin en büyük gücü ve umudu” dedi.

Gençlik Ve Spor Bakani Kasapoglu Açiklamasi 'Gençlik Bu Ülkenin En Büyük Gücü Ve Umudu'
Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu ve Saglik Bilimleri Üniversitesi Rektörü Cevdet Erdöl, Saglik Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Uluslararasi Spor Festivali SporFest 2022’nin ödül törenine katildi.

Törende konusan Kasapoglu, “19 Mayis Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayrami gibi bu tarihi günde bu topraklarin vatan kilinmasinda emegi olan büyüklerimizi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaslarini, sehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle ve rahmetle yad ediyorum. Gençlik bu ülkenin en büyük gücü ve umudu. Türkiye’nin neresine gidersek gidelim gençlerimizin gönlündeki isik ve onlarin heyecani bize günümüz ve yarinimiz için çok ama çok büyük umutlar veriyor. O yüzden gençlerimizin mutlulugu için çalismak ve spor alaninda imkanlarini genisletmek gerek. Bakanlik olarak gerekse devlet olarak bizim en büyük motivasyon kaynagimiz. Egitimden kültüre sosyal hayattan spora her alanda gençlerin yaninda olduk. Gençlerimizin yaninda tüm imkanlarimizla olmaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

"Sporun dönüstürücü ve birlestirici bir misyonu var

Sporu yayginlastirmada ve gençleri spora tesvik etme yönünde pek çok çalismalari gerçeklestirdiklerini belirten Kasapoglu, “Spor ayri bir olgu. Sporun dönüstürücü ve birlestirici bir misyonu var. Sporun oldugu bir yerde kötülügün, kavganin ve olmayacagina inaniyoruz. Sporun dostlugu birlestiren yönünü her daim görüyoruz. Bu anlamda hem sporu yayginlastirma hem de sporcularimizi spora tesvik etme yönünde pek çok çalismayi gerçeklestiriyoruz. Saglik Bilimleri Üniversitesi’nin sporun ve dumansiz hava sahasinin dostu bir üniversite olmasi ayri bir ayri bir anlam tasiyor. Üniversiteleri çok önemli bir paydas olarak görüyoruz. Türkiye’nin dört bir yanindaki üniversite sporcularimizla çok anlamli bir is birliklerimiz var. Dün Sirnak Üniversitemizin kampüsünde, Cudi Dagi’nin eteklerinde, bir zamanlar üzücü hadiselerin yasandigi bölgede geçen yil ulusal olarak yaptigimiz tenis turnuvasinin bu yil uluslararasi olaninin açilisini yaptik. Artik Cudi’de sporcularin sevinç sesleri, raketlerin sesleri duyuluyor. Ülkemizin bir huzur iklimine ulastiginin en somut örneklerinden biri” dedi.

Bakan Kasapoglu ve Saglik Bilimleri Üniversitesi Rektörü Cevdet Erdöl organizasyonda dereceye giren sporculara ve takimlara ödüllerini takdim etti.

Bakan Kasapoglu ödül töreninin ardindan, 19 Mayis Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayrami ile Gençlik haftasi kapsaminda Bakanlik tarafindan gerçeklestirilen ünlü sanatçi “Merve Özbey’in” konserine katildi.

Kasapoglu, Örnek Stadyumu’nda gerçeklesen konseri gençlerle beraber izledi. Merve Özbey konserde en begenilen parçalarini seslendirdi. Konsere katilan gençler müzik dolu bir gece yasadi.
Kaynak: İHA