Disisleri Bakani Çavusoglu Ve ABD Disisleri Bakani Blinken Görüsmesinin Detaylari

Disisleri Bakanligi, Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu ile ABD Disisleri Bakani Antony J. Blinken arasinda yapilan toplantiya iliskin ortak açiklamanin detaylarini paylasti.

Disisleri Bakani Çavusoglu Ve ABD Disisleri Bakani Blinken Görüsmesinin Detaylari
Disisleri Bakanligindan yapilan yazili açiklamada, “Türkiye Cumhuriyeti Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu ve ABD Disisleri Bakani Antony J. Blinken, iki NATO Müttefiki ve ortak olan Türkiye ve ABD arasindaki güçlü isbirligini teyiden, Türkiye-ABD Stratejik Mekanizmasi çerçevesinde 18 Mayis günü New York’ta bir araya gelmistir. Türkiye ve ABD, mevcut jeopolitik sinamalar karsisinda birlikte ve yakin çalisma kararliligindadir. Disisleri Bakani Çavusoglu ve Disisleri Bakani Blinken, Türkiye-ABD Stratejik Mekanizmasi kapsaminda öngörüldügü üzere, ikili isbirligini açik ve yapici diyalog yoluyla gelistirmeyi hedeflemektedir” ifadelerine yer verildi.

Açiklamada, “Bakanlar, savunma konulari, terörle mücadele, enerji ve gida güvenligi, iklim degisikliyle mücadele alanlarinda isbirliginin artirilmasi ve ticari baglarin güçlendirilmesine yönelik yöntemleri ve somut adimlari ele alirken; bölgesel konularda istisarelerin yogunlastirilmasi hususunda mutabik kalmislardir. Bakanlar ayrica, Rusya’nin kabul edilemez savasina karsi Ukrayna’nin egemenligi ve toprak bütünlügüne güçlü desteklerini teyit etmislerdir. Bu çerçevede, Türkiye ve ABD savasin sona erdirilmesini teminen bir çözüm bulunmasina yönelik desteklerini yinelemislerdir” denildi.
Kaynak: İHA