Twitch Üzerinden Dolandiricilik Yapan Sebekeye Safak Operasyonu

Ünlü yayincilik platformu Twitch’i kullanarak sosyal medya platformunda dolandiricilik yaptiklari ileri sürülen sebekeye yönelik Istanbul merkezli Eskisehir, Balikesir, Adana, Izmir, Çanakkale, Kirsehir ve Ankara illerinde 18 süphelinin yakalanmasi için es zamanli operasyon yapildi. Düzenlenen operasyonlarda çok sayida süpheli gözaltina alindi.

Twitch Üzerinden Dolandiricilik Yapan Sebekeye Safak Operasyonu
Süphelilerin, baskalarina ait kredi karti bilgileriyle ünlü sosyal medya platformu Twitch’te yayin yapan kisilere para göndererek dolandiricilik yöntemiyle elde edilen paralari akladigi belirlendi. Daha önce de Twitch yayincilarina yönelik operasyon yapildigi ve bugün yapilan operasyonun ikinci kismi oldugu ögrenildi.

Bu yöntemle haksiz kazanç elde edildigini belirleyen polis, yapilan genis çapli çalismada 18 süpheliyi tespit etti.

Operasyonun Istanbul ayaginda ise basta Bagcilar olmak üzere 9 ilçedeki adreslere operasyon yapildi. Istanbul Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan yürütülen operasyona özel harekat timleri de destek verdi. Öte yandan baskin yapilan adreslerden biri de Bagcilar Inönü Mahallesi 425. Sokakta bulunan 3 katli binanin giris kati oldu. Adreslerde yapilan aramalar sonrasinda gözaltina alinan süpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.
Kaynak: İHA