Simav'da Geleneksel 'Büyük Hayir Ve Toplu Sünnet Töreni'

Simav Belediyesi tarafindan geleneksel "Büyük Hayir ve Toplu Sünnet Töreni" düzenlendi.

Simav'da Geleneksel 'Büyük Hayir Ve Toplu Sünnet Töreni'
Geleneksel Büyük Hayir ve Toplu Sünnet Törenine, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Ceyda Çetin Erenler, Ishak Gazel, MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbas, Kütahya Valisi Ali Çelik, AK Parti Simav Ilçe Baskani Ahmet Kulat, Belediye Baskani Adil Biçer, MHP Kütahya Il Baskani Selçuk Aliç, MHP Simav Ilçe Baskani Bayram Yilmaz’da istirak etti.

Törende bir konusma yapan AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler,” Hidirellez’i kutladigimiz, baharin nesesini, günesin sicakligini, gökyüzünün maviligini doyasiya hissettigimiz bu güzel günlerde yeniden bir aradayiz. Iki yildir bizi birbirimize hasret birakan pandemiyi devlet-millet el ele geride biraktik elhamdülillah. Bizler, bir ve beraber oldugumuz müddetçe hiçbir zorluk karsimizda duramaz. Simav’imizda, bir asra yakin bir süredir yapilan Büyük Hayir ve Toplu Sünnet Töreni de birlik ve beraberligimizin en müstesna örneklerinden biridir. 35 yili askin süredir Simav Belediyemizin himayesinde gelenekselleserek, adeta bir bahar senligi sekline bürünen törende sizlerle olmaktan son derece mutluluk duyuyorum. Kütahya’mizin tüm ilçeleri gibi Simav ilçemizin de gönlümüzdeki yeri çok ayri. Simav’imiz sahip oldugu zenginliklere sahip çikan, gelisen, yenilenen, bölgemizde dikkat çeken, ayrica AK Partimizin, gönül belediyeciligimizin vizyon projelerine sahip bir ilçemiz” dedi.



“Simav gelecegin üretim ve istihdam sehri”

Milletvekili Erenler,” Simav KOBI Sanayi Bölgesi ile Küçük Oto Sanayi Bölgesi ile gelecegin üretim ve istihdam sehri, organize sera bölgesi ile tarimi ile ülkemizin gida merkezi, termal sulari ve dogasiyla turizmin parlayan yildizi olma yolunda istikrarli ve emin adimlarla ilerlemektedir. Bazi hizmetlerimizden özetle bahsetmek isterim. Ilçemizde uzun yillardir esnafimiz için çözümsüz bir problem olarak görülen oto sanayi sitemizin sözünü Çevre ve Sehircilik Bakanimizdan Simav ziyareti esnasinda almistik. Geçtigimiz günlerde TOKI protokolü imzalandi. En yakin zamanda kamulastirma islemleri baslayacak” dedi.



“12 bin ve 9 bin metrekarelik iki fabrikamizin temeli atildi”

Erenler, ”5 yildan beri takip ettigimiz önemli bir proje de Simav Küçük ve Orta Ölçekli (KOBI) Sanayi Bölgemizdi. Günes enerji panelleriyle kendi enerjisini üretecek çevre dostu sanayi bölgemizde 12 bin ve 9 bin metrekarelik iki fabrikamizin temeli atildi. Yaklasik 55 bin metrekare alanda hizmet verecek olan sanayi sitemizde 20’ye yakin esnaf ve sanayicimize modern tesislerde üretim yapma, 1500 vatandasimiza da istihdam destegi saglamis olacagiz. Dünyada savunma sanayi kadar belki de ondan daha önemli olan tarimsal üretimin dikkat çektigi bir çagda, ilçemizde 1 milyon 200 bin metrekare alanda faaliyete geçecek olan Simav Jeotermal Kaynakli Tarima Dayali Ihtisas Organize Sanayi Bölgemiz, ekonomimize 100 milyon katki sunarken, istihdamimiza ve ihracatimiza büyük güç verecektir” diye konustu.



“32 isletmemiz ve 3 sanayi tesisimizde yillik 50 bin ton domates üretimi hedefliyoruz”

32 isletmede ve 3 sanayi tesisinde yillik 50 bin ton domates üretimi hedeflediklerini ve 4 kuyunun sondaj çalismalarinin tamamlandigini söyleyen Ceyda Çetin Erenler,” Termal enerjinin devamliligini saglamak, bizden sonraki nesillere de ulasabilmesi için Belediyemiz ve MTA ortakliginda reenjeksiyon kuyusu açma çalismasi da sürüyor. 7 milyon maliyetli projemizin simdiden hayirli olmasini diliyorum. Termal seraciligin merkez üssü, domatesin baskenti, Simav’imiz tarim ve hayvancilikta her yönden hizla gelismesini sürdürüyor. Ilçelerimiz arasinda büyükbas ve küçükbas hayvan varligi bakimindan 1. siraya yükselen ilçemizin tarimsal üretimin artarak devam etmesi için tüm destekleri sagliyoruz, saglamayi da sürdürecegiz. Ilçemizin turizm potansiyelini daha görünür kilmak adina da Gönül Belediyeciligi projelerimizi hiz kesmeden devam ettiriyoruz. Belediyemizin örnek projelerinden olan bin 450 rakimli Gölcük yaylasi mesire alaninda insa edilen 15 adet Tas Konak ilçemizde eko turizmin gelismesine hiz katmistir. Gençlik ve Spor Bakanligi’nin destekleriyle Simav Belediyemiz ile Spor Toto Teskilat Baskanligimiz arasindaki protokol geregince yapilan Turistik Eynal Kaplicalari yari olimpik yüzme havuzu ile Evliya Çelebinin hayran oldugu sifali sulariyla ünlü Eynal Kaplicalarimizdaki 16 apart Çevre bakanligimizin destekleriyle, belediyemiz tarafindan yenilenerek termal turizme kazandirildi. Ilçemizin bu önemli hizmetlere kavusmasinda en büyük pay süphesiz Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’i, AK Partimizi her zaman tüm gücüyle destekleyen, vatanimiza, bayragimiza, ezanlarimiza sevdali hemserilerimize ait. Insallah 2023’te 16. seçim zaferimize de birlikte ulasacagiz. Bizler de tüm AK Parti teskilatlarimiz ve ilçe baskanimiz, belediye baskanimiz ile birlikte hemserilerimizin güvenine layik olabilmek için hep daha iyiye ulasma hedefiyle çalisiyoruz. Rabbim mahcup etmesin. Bu vesileyle, basarili hizmetleri için Ilçe Baskanimiz Ahmet Kulat’a, Belediye Baskanimiz Adil Biçer’e, Büyük Hayir ve Toplu Sünnet Törenimize katkida bulunan tüm hayirsever vatandaslarimiza, is insanlarimiza, odalarimiza emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum. Rabbim hayirlarimizi, okunan hatimlerimizi kabul buyursun. Millet olarak bizi biz yapan özelliklerimizin neticesi olan bu ve benzeri güzel organizasyonlarin nesilden nesile aktarilarak yillarca devam ettirilmesi, ülkemize göz dikenlere, terörle kol kola gezenlere, milli manevi degerlerimizle savas halinde olan pusuda bekleyen hainlere, milletçe verebilecegimiz en anlamli cevaplardan biri olacaktir. Bu duygu ve düsüncelerle, Sünnet olan evlatlarimiza ve ailelerine geçmis olsun dileklerimi iletiyor, tüm hemserilerimizi sevgiyle, hürmetle selamliyorum. Rabbim tüm çocuklarimiza vatanimiza, milletimize, ailelerine faydali, ilim, irfan sahibi insanlar olmayi nasip eylesin. Hepsine hayirli uzun ömürler nasip eylesin. Ülkemizi, milletimizi, memleketimizi her türlü kötülükten muhafaza eylesin” diye konustu.

Kaynak: İHA