Kollari Sivayip 'Bin Çevre Dostu Okul' Projesine Destek Oldular

Aksaray’da Milli Egitim Bakanligi tarafindan yurt genelinde baslatilan “Bin çevre dostu okul” projesi çerçevesinde 8 farkli ilçede 8 farkli ilkokulun ögrencileri çevre temizligi yaparak çevre bilinci egitimi aldi.

Kollari Sivayip 'Bin Çevre Dostu Okul' Projesine Destek Oldular
Milli Egitim Bakanligi tarafindan Türkiye genelinde baslatilan “Bin çevre dostu okul” projesi çerçevesinde Aksaray’da 8 ilçede 8 farkli ilkokul çevre dostu okul olarak belirlendi. Il Milli Egitim Müdürlügü koordinesinde belirlenen 8 çevre dostu okulda es zamanli olarak çocuklara çevre bilincinin kazandirilmasi amaciyla hem çevre temizligi yapildi hem de egitim verildi.

Türkiye’de tasarruflu su kullanimi basta olmak üzere geri dönüsüm ile enerji tasarrufu üzerine çevre bilinci egitimi alan ilkokul ögrencileri kent merkezinde yesil alanlarda tek tek çöp topladi. Merkezde belirlenen pilot okul olan Cumhuriyet Ilkokulu ögrencileri Il Milli Egitim Müdürü Haci Ömer Kartal ve ögretmenleri esliginde ellerinde posetlerle yesil alanlarda temizlik yapti. Yerdeki çöpleri tek tek toplarken ögretmenlerinden çevre bilincini ögrenen ögrenciler vatandaslara yüksek sesle, “Çevremizi koruyalim, çevremizi temiz tutalim” çagrisinda bulundu. Ögrenciler sokaklardan topladiklari geri dönüstürülebilir ürünleri ilerde kuracaklari kütüphane için ayirdi.

Bakanligin baslattigi proje çerçevesinde çevre dostu okullarda çevre temizligi yapan Il Milli Egitim Müdürü Haci Ömer Kartal, “Bu bakanligimizin baslatmis oldugu Türkiye’de bin çevre dostu okul projesidir. Bizim ilimizde de 7 ilçemizde bir de merkezde 8 tane çevre dostu okul belirledik. Bu okullarimizda bir dizi faaliyetler yapiyoruz. Ögrencilerimizi bilinçlendiriyoruz. Suan Cumhuriyet Ilkokulumuzun yapmis oldugu bir etkinlikte beraberiz, burada ögrencilerimizle birlikte çevremizin daha düzenli ve temiz olmasi için, çevre bilincinin olusmasi için bir etkinlik yapiyoruz. Tabii çocuklarimizin egitiminde üniversitemizden destek aliyoruz. Bu arada daha düzenli daha yasanabilir çevre ve daha iyi bir okul için de özellikle suyun kullanimi, elektrik tüketimi konularinda okullarimizin buna hazir hale getirilmesini sagliyoruz. Tasarruflu su kullanimi, tasarruflu enerji kullanimi gibi pek çok konuda variz. Bu bakanligimizin baslattigi güzel bir projedir” dedi.

Kaynak: İHA