Alman Iki Kardes Ukrayna Için Bisikletle Van'a Geldi

Ukrayna’nin özgür olmasi ve barisa dikkat çekmek amaciyla Almanya’dan bisikletle yola çikan iki kardes, 39 gün sonra Van’a vardi.

Alman Iki Kardes Ukrayna Için Bisikletle Van'a Geldi
Barisa dikkat çekmek ve Ukrayna’nin özgür olmasi amaciyla Almanya’dan yola çikan kardesler, 16 gün sonra Türkiye sinirlarina ulasti. Almanya vatandasi Egbert Leibner, yolculugun bir kismini kardesi olmadan sürdürdü. Kardesi, Leibner’e hava yoluyla geldigi Malatya etabi sonrasi eslik etti. Malatya’dan Van’a bisikletle 39 günün sonunda ulasan kardesler, daha sonra Agri Dagi etabina geçti. Kardeslerden Egbert Leibner, bisikletine taktigi Ukrayna ve Almanya flamasiyla yolculugunu sürdürdü.

“Hayatimin yolculugu”

Ihlas Haber Ajansi muhabirine konusan Egbert Leibner, bu turun hayatinin yolculugu oldugunu belirtti.

Türkiye turunda çok iyi insanlarla tanistigini ifade eden Leibner, yolculugun ayni zamanda kendisi için özgürlük oldugunu söyledi.

Leibner, Ukrayna ve bütün insanlik için özgürlük diledi.

Almanya’dan Türkiye’ye bisikletle geldiklerini söyleyen Fike isimli Alman vatandasi ise yolculugun bir kismini uçakla geçirdigini, Malatya’dan sonra tekrar kardesi Egbert Leibner’e bisikletle eslik ettigini belirtti.

Malatya’dan Van’a yolculuklarinin 2 günden fazla sürdügünü dile getiren bisikletli Alman, Agri Dagi’na ulastiktan sonra Igdir, daha sonra da Türkiye sinirlarindan çikarak eve döneceklerini kaydetti.

Kaynak: İHA