Soma'da 301 Sehit Madenci Düzenlenen Törenle Anildi

Manisa’nin Soma ilçesinde 13 Mayis 2014 tarihinde meydana gelen maden kazasinda hayatini kaybeden 301 madenci, 8. yilinda Soma Maden Sehitligi’nde düzenlenen törenle anildi.

Soma'da 301 Sehit Madenci Düzenlenen Törenle Anildi
Türkiye’nin en büyük maden faciasinda hayatini kaybeden 301 madenci için anma töreni düzenlendi.

Törene katilan Manisa protokolü madencilerin kabirlerini tek tek ziyaret ederek karanfil birakip, ailelere bassagligi diledi. Ayrica madenciler için 301 hatim okundu.

Manisa Valisi Yasar Karadeniz yaptigi konusmada is sagligi ve güvenliginin önemine vurgu yaparak, "Bir sey olmaz sözünü literatürümüzden çikarmamiz lazim. Ya olursa dememiz lazim. Is kazalarina en olumsuzunu düsünerekten önlem almamiz lazim ki bir daha bu tip olaylar yasanmasin. Unutmayalim görünmez kaza diye bir sey yoktur. Olsa olsa görmek istemedigimiz kaza vardir. Is güvenligi de dahil hayatin her alaninda tedbir alarak islerimizi yapmamiz gerek. Neticede o is bir gün geç yapilir ancak düzgün ve saglam yapilir, kimsenin gözyasi dökmesine gerek kalmadan yapilir" dedi.

Kömürün Soma ve ülke için öneminden de bahseden Vali Karadeniz, "Soma ilçemiz kömür üretiminde Türkiye’de ön siralarda yer aliyor. Soma ilçemizin ekonomisi de tamamen kömür üretimine dayali. Dolayisiyla burada sartlar elverdigi ölçüde bu üretimimiz devam edecek. Ama dedigimiz gibi ii güvenligi tedbirleri en üst düzeyde alinarak devam edecektir. Insallah bir daha böyle kazalarin yasanmamasini temenni ediyorum. Hayatini kaybeden maden sehitlerimize de Allah’tan rahmet yakinlarina da bassagligi diliyorum" diye konustu.

Anma programina Manisa Valisi Yasar Karadeniz, AK Parti Manisa Milletvekili Mehmet Ali Özkan, CHP Grup Baskanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakirlioglu, Bekir Basevirgen, Soma Kaymakami Fatih Akkaya, Soma Belediye Baskani Ali Tulup, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve sehit madenci yakinlari katildi.

Kaynak: İHA