Kdz. Eregli'de 'Egitimde Yeni Yaklasimlar' Kongresi Yapildi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ)Eregli Egitim Fakültesi tarafindan Egitimde Yeni Yaklasimlar Ögrenci Kongresi gerçeklestirildi.

Kdz. Eregli'de 'Egitimde Yeni Yaklasimlar' Kongresi Yapildi
Bir süre önce hayatini kaybeden Kdz. Eregli Egitim Fakültesi Prof. Dr. Ali Arslan anisina düzenlenen ‘Egitimde Yeni Yaklasimlar Ögrenci Kongresi’ Hüseyin Tatoglu Kültür Merkezi’nde yapildi. Saygi durusinda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile baslayan kongrenin açilisinda konusan Eregli Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Soner Yavuz, fakültelerinin itibariyla 6 profesör, 26 Doçent, 34 Doktor ögretim üyesi olmak üzere 66 ögretim üyesi, 2 ögretim görevlisi ve 15 Arastirma görevlisi olmak üzere toplamda 83 akademik, 39 idari olmak üzere toplam 122 personel ve 2 bin 300’ü askin ögrenci ile 1992 yilindan bu yana egitim ögretim faaliyetlerine devam ettigini söyledi.

Okulun yapilmasinda emegi geçen merhum Haci Kadri Yilmaz ile okula halen katki sunmaya devam eden Zuhal Yilmaz’a tesekkür eden Prof. Dr. Efe, egitimde yeni nesil yaklasimlarin gerekliligine ve önemine vurgu yapti.

Programda kongrenin düzenlenmesine destek veren BEÜ Rektörü Prof. Dr. Ismail Hakki Özölçer, Eregli Kaymakami Mehmet Yapici, Erdemir Genel Müdürü Salih Cem Oral adina Insan Kaynaklari Direktörü Dr. Atilla Yelboga ve merhum Prof. Dr. Ali Arslan’a görev yaptigi dönemdeki hizmetlerinden dolayi esi Seyda Arslan’a tesekkür plaketi takdim edildi. Kongrede müzik dinletisinin ardindan konusma yapan Yildiz Teknik Üniversitesi egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mehmet Engin Deniz, ‘Kendine iyi davranma psikolojisi’ ve ‘Öz anlayis’ konularinda sunum yapti. Prof. Dr. Deniz konusmasinda su sözlere yer verdi; “Dünyada her sey mutluluklar, hüzünler, hepsi insanlarin ruh sagligi açisindan kabullenmemiz gerekiyor. Self Compassion, öz anlayis; kendimize anlayis göstermek olarak tanimliyoruz. Zor zamanlarinda nasil bir yakinimiza destek oluyor, yardim ediyorsak kendimize destek olabilmemiz, kendimize nezaket ve anlayis gösterebilmemiz demektir. Birine yardim etmek insana iyi gelir. Hatta merhametin bagisiklik sistemini yükselttigine iliskin arastirmalar var. Bu merhameti, anlayisi kendimize gösteriyor muyuz? Hayata karsi tutumumuz nasil? Ebeveynlerimizle ve esimize karsi iliskimiz nasil? Kendimizi elestiriyor muyuz, kendimize karsi nasil bir dil kullaniyoruz?

Öz anlayis ölçegi, 2007 yilinda yayinlandi. Bunun üç alt boyutu var. Öz nezaket, kendimize nezaket göstermemiz. Ortak paydasim, dünyanin bir yerinde bir aci varsa bu herkesin acisidir. Bir aciyi ne ilk biz yasadik, bundan sonra da her yerde benzer seyler yasayabilir. Üçüncüsü de Mindfulness; bilinçli farkindalik diye ilk defa Türkçelestiren ve 2011 yilinda bunu Education Science’ta makalesini yayinlayan kisi benim. Su anda Türkiye’de Mindfulness modasi var. Is ticarilesince oraya dogru bir yönelim oluyor. Bu dünyada da tartisiliyor. Mindfulness çalisanlar ‘biz meditasyon ögretmeni miyiz, yoksa bilim insani miyiz?’ diyor. Bazi sorularla öz anlayisimizi ölçüyoruz. Yani güçlü olmamiz gerekiyor. Biz güçlü olursak çevremiz de güçlü olur. Biz kendimize sefkat gösterirsek çevremize de sefkat gösterebiliriz. Bu baglamda öz anlayisimizi gelistirmemiz gerekiyor. Öz anlayisimiz bizim en iyi arkadasimiz.”

Kongreye Kdz. Eregli Kaymakami Mehmet Yapici, Il Milli Egitim Müdürü Züleyha Aldogan, BEÜ Dekan Yardimcisi Prof. Dr Bekir Hakan Bakkal, Kdz. Eregli Ilçe Milli Egitim Müdürü Ismail Aksoy, BEÜ Eregli Egitim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Soner Yavuz, Erdemir Insan Kaynaklari Direktörü Dr. Atilla Yarboga, MHP Eregli Ilçe Baskani Rahman Demirtürk, AK Parti Kdz. Eregli Ilçe Baskan Yardimcilari Ibrahim Sezer ile Necati Akdeniz, merhum Prof. Dr. Ali Arslan’in esi Seyda Arslan, ögretim görevlileri ve ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA