Burdur'da Aranan 19 Kisi Yakalandi, Çok Sayida Silah Ele Geçirildi

Burdur’da 2 hafta boyunca yapilan genel asayis çalismalarinda 8 hirsizlik olayi aydinlatilirken, farkli suçlardan aranan 19 sahis yakalanarak adliyeye sevk edildi. Çalismalarda, çok sayida silah da ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Burdur Il Emniyet Müdürlügü ekipleri tarafindan 29 Nisan-9 Mayis tarihleri arasinda suçun önlenmesi, olaylarin aydinlatilmasi ve suçlularin yakalanmasina yönelik çalismalar gerçeklestirildi.

Yapilan çalismalarda; 8 adet av tüfegi, 4 adet biçak, 1 adet tabanca ve 6 adet fisek ele geçirildi. “6136 Sayili Kanuna Muhalefet” suçundan 3 sahis hakkinda adli islem yapildi.

Öte yandan, mal varligina karsi islenen suçlar ile mücadele edilmesi ve vatandaslarin maddi zararlarinin giderilmesi amaciyla yürütülen çalismalarda meydana gelen 8 hirsizlik olayinin tamami aydinlatilarak tespit edilen 15 süpheli sahsin tamami yakalandi.

Ayrica, aranan sahislarin yakalanmasi amaciyla yürütülen çalismalarda; farkli suçlardan aranmasi olan toplamda 19 sahis yakalanarak adli makamlara sevk edildi. Konu ile ilgili 16 sahis tutuklanirken, 3 sahis serbest birakildi.
Kaynak: İHA