Yargitay, Kaftancioglu'nun Aldigi 3 Cezayi Onadi 2 Cezayi Bozdu

Yargitay, Cumhuriyet Halk Partisi Istanbul Il Baskani Canan Kaftancioglu’nun mahkumiyetine karar verilen davanin temyiz incelemesini tamamladi.

Yargitay, Kaftancioglu'nun Aldigi 3 Cezayi Onadi 2 Cezayi Bozdu
Yargitay 3. Ceza Dairesi, Kaftancioglu’nun Istanbul 37. Agir Ceza Mahkemesinde yargilanarak 6 Eylül 2019’da mahkumiyetine karar verilen davanin temyiz incelemesini tamamladi. Temyizde Kaftancioglu’nun aldigi 3 ceza onanirken 2 ceza ise bozuldu.

Kaftancioglu’nun sosyal medya paylasimlari nedeniyle ‘kamu görevlisine karsi görevinden dolayi hakaret’, ‘Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen asagilamak’ ve ‘Cumhurbaskanina hakaret’ suçlarindan verilen cezalari onarken, ‘silahli terör örgütü propagandasi yapmak’ ve ‘halki kin ve düsmanligi alenen tahrik etmek’ suçlarindan verilen cezalari ise bozdu.

Kaftancioglu’nun onanan ‘kamu görevlisine karsi görevinden dolayi hakaret’ suçundan 1 yil 6 ay 20 gün ile ‘Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen asagilamak’ suçundan 1 yil 8 ay hapis cezasi onandi. Diger onanan ‘Cumhurbaskanina hakaret’ cezasi ise 2 yil 4 aydan 1 yil 9 aya düsürülerek onandi. ‘Silahli terör örgütü propagandasi yapmak’ ve ‘halki kin ve düsmanligi alenen tahrik etmek’ suçunun unsurlarinin olusmadigi belirtildi.
Kaynak: İHA