Vali Aydin Barus, Isparta Valiligine Atanmasini Degerlendirdi

Isparta Valiligi görevine atanan Malatya Valisi Aydin Barus, “Kayisi diyarindan gül diyarina gidiyorum" dedi.

Vali Aydin Barus, Isparta Valiligine Atanmasini Degerlendirdi
Cumhurbaskanligi atama kararnamesiyle Isparta Valiligi görevine atanan Vali Aydin Barus, Malatya’dan huzurlu ayrildigini belirterek, "Yaklasik 3, 5 yildir büyük bir onur ve seref ile görev yaptigim Malatya ilinde yeni Türkiye’nin çok degerli bir ili olan Isparta’ ya vali olarak atandim. Cumhurbaskanimizin takdirleri ile insallah bundan sonra Isparta’daki vatandaslarimiza hizmet edecegiz” ifadelerini kullandi.

Malatya’da görev süresince hem deprem hem de pandemi ile mücadele ettiklerini ifade eden Barus, “Malatya’da 3,5 yilimiz geçti. Bu zamanlar çogu sikintili zamanlardi. Çünkü hem deprem hem pandemi de Malatya ile birlikte mücadele ettik. Ben Malatya insaninda raziyim. Malatya’yi çok sevdim. Her zaman Malatya’nin bir hemserisi olarak kalacagim” dedi.

Barus, “Malatya’ya atamasi yapilan Batman valimizin de insallah Malatya’ya en iyi sekilde hizmet edecegine, biraktigimiz yerde Malatya’nin ileriye gitmesi Malatya’nin kamu hizmetlerinde özel sektör hizmetlerinde daha iyi hizmet almasi için elinde gelini en iyisini yapacagina yürekte inaniyorum. Bu bir nöbet degisimidir. Ülkemizin dört bir yaninda görev yapmak bizim için bir onur. Valilik görevi zaten önemli bir görev. Onun için görev yaptigimiz illerde insanimizla bütünleserek birlik olarak kol kola vererek bu kalkinma mücadelesini vermemiz gerekiyor. Biz de bunu yapmaya çalistik” diye konustu.

Malatya’dan ayrilacagi için karmasik duygular içinde oldugunu, kayisi diyarindan gül diyarina gittigini dile getiren Barus, ’’Malatya’da bulundugumuz süre içerisinde elimizde geldigince çaba gösterdik. Bu süreçte kalbini veya gönlünü incittigimiz insanlarimiz olabilir. Ben kendilerinden haklarini helal etmelerini istiyorum. Karmasik duygular içindeyim. Çünkü bu kadar güzel bir ilin, bu kadar degerli bir ili birakmanin buruklugu içerisindeyim. Diger tarafta ise yeni bir görevin yeni bir ilde göreve baslamanin heyecanin içerisindeyim. Kayisi diyarindan gül diyarina gidiyorum’’ seklinde konustu.

Kaynak: İHA