Muhsin Yazicioglu Hatira Ormani'na Bin Sedir Ve Karaçam Fidani Dikildi

Eskisehir’de hayata geçirilen Muhsin Yazicioglu Hatira Ormani’na, Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Baskani Mustafa Destici’nin de katilimi ile bin sedir ve karaçam fidani dikildi.

Muhsin Yazicioglu Hatira Ormani'na Bin Sedir Ve Karaçam Fidani Dikildi
Süpheli helikopter kazasinda hayatini kaybeden BBP Genel Baskani Muhsin Yazicioglu’nun anisina hayata geçirilen hatira ormani için fidan dikimi programi yapildi. Eskisehir-Ankara karayolunda bulunan Muhsin Yazicioglu Hatira Ormani’na sedir ve karaçam türlerini barindiran bin adet fidan dikildi. BBP Genel Baskani Mustafa Destici ve Orman Bölge Müdürü Ismail Boz’un da katildigi programda, dua edildi, fidanlar dikildi, can sulari döküldü.

“Burada dikecegimiz bin fidan hepsinden anlamli, hepsinden degerli”

Fidan dikim programinda konusma yapan Eskisehir Orman Bölge Müdürü Ismail Boz, projenin anlamina degindi. Eskisehir’de yilda 3 milyon fidan dikilmesine ragmen hatira ormanina dikilecek olan bin fidanin ayri bir yeri oldugunu belirten Boz, “25 Mart 2009 tarihinde bütün bir milletin gönlüne gömülen Yazicioglu’nu hiç, ama hiç unutmadik. Simdi onun hatirasina bir orman olusturuyoruz. Eskisehir Orman Bölge Müdürlügü sinirlari içinde, Ankara yolu Mahmudiye ve Çifteler ilçeleri kavsaginda bulunan 30 dekarlik alanin toprak islemesini yaptik. Fidan dikimine hazir hale getirdik. Eskisehir Orman Fidanliginda yetistirilen karaçam ve sedir gibi türlerden bin adet fidani sahaya getirdik. Birazdan hep birlikte bu fidanlari toprakla bulusturacagiz. Sadece Eskisehir ilinde her yil ortalama 3 milyon fidan dikiyoruz. Ama bugün burada dikecegimiz bin fidan hepsinden anlamli, hepsinden degerli” dedi.



“Muhsin Yazicioglu’nun en önemli amaçlarindan birisi de fidan yetistirmekti”

Hayatini kaybeden Muhsin Yazicioglu’nun yasam boyu fidan yetistirilmesine önem verdigini belirten BBP Genel Baskani Mustafa Destici, su ifadeleri söyledi:

“Orman bölge müdürlügümüzün Eskisehir’imizde, memleketim Mahmudiyede Büyük Birlik Partimizin Kurucu Genel Baskani, sehit liderimiz Muhsin Yazicioglu adina yaptigi, belirledigi bu bölgeye bin fidani insallah dikecegiz. Biz bu fidanlari diktigimizde eminim ki sehit liderimizin Muhsin baskanimizin ruhu da sad olacaktir. Muhsin Yazicioglu’nun Türk siyasetinde ki fikir hayatin da en önemli amaçlarindan birisi de fidan yetistirmekti. Vatan sevdalisi, millet sevdalisi, memleket sevdalisi, din ve devlet sevdalisi, yüregi insan sevgisiyle dolu fidanlar, yani gençler yetistirmekti. Yüz binlerce gencimiz büyük, güçlü ve mutlu bir Türkiye hedefiyle bütün vatandaslarimizin güvenli özgür ve refah içinde yasayacagi Türkiye hayaliyle mücadele ediyorlar. Bu hayal Sehit Muhsin Baskanimizin hayaliydi, bizim de hayalimiz. Tabi o sehadete yürüdü. Onun arkasindan bizler, onun dava arkadaslari onun hayalini gerçeklestiriyoruz gerçeklestirmek için var gücümüzle çalisiyoruz.”
Kaynak: İHA