Mehmetçik Camii'nde Iç Düzenleme Çalismalari Basladi

Büyük Zafer’in 100. Yili etkinlikleri çerçevesinde açilmasi planlanan Kütahya Hava Tugayi Mehmetçik Camii’nde iç düzenleme çalismalarina baslandigi bildirildi.

Mehmetçik Camii'nde Iç Düzenleme Çalismalari Basladi
Hava Tugayi Mehmetçik Camii’nde Selçuklu mimarisinin tüm özelliklerinin sergilendigi eserde, ahsap tavan süslemeleri, minber, mihrap, hali, avize, mekanik sistemleri ile çevre düzenleme için hazirliklara baslandi, dis kaplamalar bitirildi.

Mehmetçik Camii insaatinda incelemelerde bulunan Il Müftüsü Hüseyin Demirtas ziyaret sonrasi yaptigi açiklamada,” Kütahya’miz 2 bin cemaat kapasiteli, mimarisi, üslubu ve çevre düzenlemesi ile harika bir esere kavusuyor insallah. Büyük zaferin 100. yilinda Kütahya’miza çok yakisacak bu güzel eser TDV Kütahya subesinin takibinde devam ediyor. Eserin realize olmasinda Kütahya Valimiz Ali Çelik’in çok özel destekleri ve himayeleri var. Tugay Komutanligimiz, Il Özel Idaremiz, belediyemiz destek veriyor. Bu vesile ile hayirsever kardeslerimize çok tesekkür ediyorum. Büyük zaferin 100. yilinda bu eser, Mehmetçige çok anlamli bir hediye olacak. Vatandaslarimiza destekleri için TDV Kütahya Subesine ugrayip nakdi destek vermelerini öneriyorum" dedi.

Kaynak: İHA