HDP Binasina Silahla Girdigi Iddia Edilen Meçhul Kisinin Kimligi Belli Oldu Açiklamasi Baldizi PKK'nin Dag Kadrosundan

HDP Istanbul Milletvekili Züleyha Gülüm’ün TBMM kürsüsünden sarfettigi “silahli provokasyon” iddialarinin odagindaki meçhul kisi, yakin akrabalari arasinda PKK üyesi olan A.S. adli bir silah kaçakçisi çikti.

HDP Binasina Silahla Girdigi Iddia Edilen Meçhul Kisinin Kimligi Belli Oldu Açiklamasi Baldizi PKK'nin Dag Kadrosundan
HDP Istanbul Milletvekili Züleyha Gülüm’ün TBMM’de meclis kürsüsünden sarfettigi sözleri üzerine harekete geçen Istanbul Emniyeti, “provokasyon” iddialarini mercek altina aldi.

HDP Istanbul Il binasina 1 Mayis Isçi Bayrami’nda “sözde” kimligi belirsiz ve izinsiz olarak giren sahislarin oldugu ve Il Baskanligina yönelik suikast planlandigi seklinde yer alan iddialar üzerine harekete geçen Istanbul Emniyet Müdürlügü, olayla ilgili genis çapli inceleme baslatti. Ortaya atilan iddialar ile ilgili Istanbul Emniyet Müdürlügünce yürütülen çalismalarda ve mercek altina alinan güvenlik kamera görüntülerinde “silahli provokasyon” iddialarinin odagindaki meçhul kisinin, yakin akrabalari arasinda PKK üyesi olan A.S. adli bir silah kaçakçisi oldugu tespit edildi. Kamera kayitlarini tek tek inceleyen emniyet, görüntülerde yer alan kisinin A.S. isimli sahis oldugunu belirledi. A.S. ile ilgili yapilan çalismalarda, “6136 Sayili Kanuna Muhalefet” ile “Seçim Kanununa Muhalefet” suçlarindan kaydinin bulundugu belirlendi. Adi geçen A.S. geçtigimiz Sali günü ifadesine basvurulmak üzere Istanbul Emanet Müdürlügü’ne bagli Güvenlik Sube Müdürlügü görevlilerince muhafaza altina alindi. A.S.’nin yapilan GBT sorgusunda, Batman nüfusuna kayitli oldugu, baldizi S.Ç.’nin bölücü terör örgütü PKK/KCK’nin dag kadrosunda yer aldigi ve kirsalda faaliyet gösteren örgüt mensubunun 2021 yilinda etkisiz hale getirildigi saptandi. A.S.’nin kayinbiraderi F.Ç.’nin ise 2018 yilinda PKK/KCK Silahli Terör Örgütüne üye olmak suçundan yakalandigi ögrenildi. Ayrica A.S.’nin I.B. isimli bir baska yakin akrabasinin ise 2008 yilinda PKK/KCK terör örgütü adina kirsalda faaliyet yürütürken güvenlik güçlerince yakalandigi belirlendi.

Süphelinin 1 Mayis kutlamalarini izlemek üzere Beyoglu‘nda bulundugu, dinlenmek ve ihtiyaç gidermek adina HDP Istanbul Il Baskanligina ugradigi ileri sürüldü. Öne sürüldügü sekilde A.S.’nin polislerle isbirligi yaptigi ve emniyet mensuplarinca yönlendirildigi iddialari ise bosa çikti.
Kaynak: İHA