Evinde Uyurken Uyusturucu Kaçakçilarinin Açtigi Tünele Düstü

Meksika’da bir kisi, evindeki kanepede uyudugu sirada zeminin çökmesi sonucu çukura düstü. Olayin ardindan evin altinda uyusturucu kaçakçilari tarafindan açilan bir yeralti tüneli oldugu ortaya çikti.

Evinde Uyurken Uyusturucu Kaçakçilarinin Açtigi Tünele Düstü
Meksika’nin Sinaloa eyaletinde yer alan Culiacan sehrinde Martin isimli 25 yasindaki sahis gece evindeki kanepede uyudugu sirada zemininin çökmesi sonucu açilan çukura düstü. Yaklasik 3 metrelik çukurdan ailesi tarafindan çikarilan Martin, olaydan hafif yaralarla kurtuldu.

Genç adamin ailesi, evlerinin zemininde açilan çukur nedeniyle belediye yetkililerinden yardim istedi. Yetkililer çukurun 2011 yilinda kesfedilen ve uyusturucu kaçakçiligi yapan suç çeteleri tarafindan açilan bir yeralti tünelinin çökmesi sonucu olustugunu tespit ederken, tünelin çevrede bulunan en az 8 ev için tehlike olusturdugunu açikladi.

Sinaloa Eyaleti Bayindirlik Bakani Jose Luis Zavala da yasanan olay üzerine incelemelerde bulunmak için bölgeye geldi. Bakan Zavala, tünelin incelenmesi için en kisa zamanda bir teknik ekibin gönderilecegini, açilan çukurun ve tünelin doldurularak çevredeki evlerin daha fazla zarar görmesinin önüne geçilecegini bildirdi.
Kaynak: İHA