Engelli Gençlere Asker Kinasi Yakildi

Çorum Belediyesi tarafindan düzenlenen programda temsili olarak vatani görevini yapacak olan engellilere asker kinasi yakildi.

Engelli Gençlere Asker Kinasi Yakildi
Yasitlari gibi askere gidemeyen bireylerin vatani görevlerini yerine getirebilmeleri için baslatilan 1 günlük askerlik uygulamasindan yararlanan 15 özel birey için Çorum Belediyesi kina gecesi düzenledi.

Hürriyet Meydani’nda düzenlenen konvoyla Çorumlu Obasi’na giden özel bireyler, burada davul zurna esliginde halaylar çekerek oyunlar oynadi. Yas pasta kesimi ile devam eden program, kina töreninin ardindan sona erdi.

Tarihin, geleneklerin yasatildigi Türkiye’nin en önemli gençlik projelerinden olan Çorumlu Obasi’nda çok özel anlari gönüllerinde engel olmayan özel bireylerle beraber yasadiklarini dile getiren Belediye Baskani Halil Ibrahim Asgin, “10-16 Mayis Engelliler Haftasi’ni daha anlamli bir etkinlikle güzel bir mesajla kutlamak istedik. ’Her Türk asker dogar’ sözü var. Burada onu görüyoruz. Hepsinin elinde ve sirtinda al bayragimiz var. Bu kardeslerimizin her biri çita gibi asker oldular. Otagimizda kinalarini yakacagimiz kardeslerimiz pazartesi günü de Merzifon’daki yemin törenine katilacak. Buradan birçok noktada mesaj vermis oluyoruz. Bir tarihimize, kültürümüze bu obada sahip çiktigimizi gösteriyoruz. Örfümüze, ananemize sahip çiktigimizi da asker kinasiyla çiktigimizi gösteriyoruz” dedi.

Yeryüzünde yavrusunu davulla zurnayla askere gönderen, ona kina yakan baska bir milletin olmadiginin altini çizen Asgin, “Bu yavrularimizin bu duyguyu velileriyle, aileleriyle birlikte yasamasini istedik. Etkinligimiz konvoyla basladi.

Çorumlu Obasi’nda gençlerimizle ani yasiyoruz, egleniyoruz. Kinali kuzularimiza kinalarini da yakacagiz. Biz bu yavrularimizi gerçekten çok seviyoruz. Engelin aslinda yürekte oldugunu, sevgisizligin büyük bir engel oldugunu, bunun disinda ayaktaki, bastaki herhangi bir uzuvdaki engelin, eksikligin asla bir eksiklik ve engel olmadigini buradan haykiriyoruz” ifadelerini kullandi.

Programa Belediye Baskani Halil Ibrahim Asgin ve esi Feyza Asgin, belediye baskan yardimcilari ve aileler katildi.

Kaynak: İHA