Doç. Dr. Koçak Anisina 6. Kez Düzenlenen Tez Yarismasinin Kazananlari Belli Oldu

DENIZLI – Pamukkale Üniversitesi’nin (PAÜ) merhum ögretim üyesi Doç. Dr. Süleyman Yaman Koçak, bu yil 6’ncisi düzenlenen “En Basarili Yüksek Lisans Tez Ödülü” yarismasi ile bir kez daha anildi. Ödüllerin dagitildigi törende merhum Yaman Koçak’in ailesinin yaptigi konusma, salonda duygu dolu anlarin yasanmasina neden oldu.

Doç. Dr. Koçak Anisina 6. Kez Düzenlenen Tez Yarismasinin Kazananlari Belli Oldu


Geçirdigi elim trafik kazasi sonucu 2012 yilinda aramizdan ayrilan Pamukkale Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi (IIBF) Ögretim Üyesi merhum Doç. Dr. Süleyman Yaman Koçak, O’nun adina bu yil 6’ncisi düzenlenen “En Basarili Yüksek Lisans Tez Ödülü” yarismasi ile bir kez daha anildi.

PAÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafindan düzenlenen 6. Doç. Dr. Süleyman Yaman Koçak En Basarili Yüksek Lisans Tez Ödülü Yarismasi’nin ödül töreni, IIBF A Blok Konferans Salonu’nda gerçeklestirildi.

Törene; merhum Doç. Dr. Yaman Koçak’in ailesi ve dostlarinin yani sira, IIBF Dekani Prof. Dr. M. Ensar Yesilyurt, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Süleyman Solmaz, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nurten Sarica, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Baskani Prof. Dr. H. Aliyar Demirci, ögretim üyeleri ve ögrenciler katildi.



Törende konusma yapan Prof. Dr. Aliyar Demirci, merhum Doç. Dr. Süleyman Yaman Koçak’in anisini yasatmak üzere dönemin enstitü yönetimi ile aile arasinda yapilan bir protokol ile böyle bir yarisma düzenlenmeye baslandigini ve geleneksel hale geldigini hatirlatirken, bu zamana kadar otuza yakin akademisyenin jüri üyesi olarak görev aldigini söyledi.

Farkli üniversitelerden görev alan bu jüri üyesi akademisyenlere tesekkürlerini sunan Prof. Dr. Demirci, ayrica böyle anlamli bir yarismaya vesile olduklari için merhum Yaman Koçak’in ailesine de sükranlarini iletti.

Törende yaptigi konusmasinda Doç. Dr. Süleyman Yaman Koçak’in gönlü ülkesi ve ögrencileri için çarpan bir ögretim üyesi oldugunu hatirlatan Prof. Dr. M. Ensar Yesilyurt, kendisini tanimis olmaktan duydugu memnuniyeti ifade etti.

Konusmasinda, bu törenin ayni zamanda parlak bir tez hazirlayan lisansüstü ögrencisi ile merhum Doç. Dr. Süleyman Yaman Koçak’in bir bulusmasi oldugunu ifade eden Prof. Dr. Nurten Sarica, merhum Doç. Dr. Koçak’a Allah’tan rahmet, ailesi ve yakinlarina bir kez daha sabirlar diledi. Yarismanin düzenlenmesinde emegi geçenlere sükranlarini iletti.

Törende son konusmayi merhum Doç. Dr. Süleyman Yaman Koçak’in babasi Nurullah Koçak ve annesi Havva Koçak gerçeklestirdi. Yaman Koçak ile ilgili hatiralarini aktaran Nurullah ve Havva Koçak’in konusmasi salonda duygu dolu anlarin yasanmasina neden oldu.

Konusmalarin ardindan tören, “Kamu Yönetimi Egitimi ve Ögretimi Içerisinde Etik Egitiminin Yeri ve Önemi” baslikli tezi ile en basarili tez ödülünün sahibi Hakan Akca ile tez danismani Dr. Ögr. Üyesi Misra Cigeroglu Öztepe’ye belge ve ödüllerin takdimi ile devam etti.

Belge takdiminin ardindan en basarili tez ödülünün sahibi olan Hakan Akça tezini sunarken tören, emekli resim ögretmeni olan Havva Koçak’in kendi yaptigi resim çalismasini PAÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü adina Prof. Dr. Nurten Sarica’ya hediye etmesi ile sona erdi.
Kaynak: İHA