Bursa'nin Sualti Zenginlikleri Gün Yüzüne Çikiyor

Gemlik Körfezi’nden Mudanya’ya, Uluabat Gölü’nden Iznik Gölü’ne, Uludag buzul göllerinden sayisiz akarsu ve selaleye ev sahipligi yapan Bursa’nin göz kamastirici sualti dünyasi, Dünya Iklim Günü çerçevesinde 15 Mayis 2022 Pazar günü Tayyare Kültür Merkezi’nde izlenime sunulacak.

Bursa'nin Sualti Zenginlikleri Gün Yüzüne Çikiyor
Sayisiz dogal zenginligi bünyesinde barindiran Bursa’nin essiz güzelliklerini tüm dünyaya tanitmak amaciyla çalismalarini sürdüren Büyüksehir Belediyesi, yer üstündeki degerleri gibi sualti zenginliklerini de benzersiz çalismayla gözler önüne seriyor. Büyüksehir Belediyesi ile Bursa Kültür Turizm ve Tanitma Birligi tarafindan yapilan çalismayla, sehrin sualtinda barindirdigi zenginlik ve biyoçesitlilik, Sualti Görüntüleme Yönetmeni ve Belgesel Yapimcisi Tahsin Ceylan yönetiminde MAC iletisim tarafindan gün yüzüne çikarildi. Bursa’nin birçok noktasinda dalis gerçeklestiren çekim ekibi, sualtinda hayranlik veren görüntülere ulasti. Belgesel, ayni zamanda alinan hava çekimleriyle de su sehri Bursa’nin dogal, tarihi ve kültürel degerlerini yansitiyor. Usta sinema oyuncusu ve seslendirme sanatçisi Mazlum Kiper’in seslendirdigi 14 dakikalik film, Türkçe ve Ingilizce olmak üzere 2 ayri dilde hazirlandi. Hazirlanan ‘Bursa Sualti Belgeseli ve Bursa’nin Sualti Dünyasi Fotograf Sergisi’, 15 Mayis Dünya Iklim Günü çerçevesinde 15 Mayis 2022 Pazar günü saat 18:30’da Tayyare Kültür Merkezi’nde izlenime sunulacak. Gösterimin ardindan belgesel, ‘gotobursa’ isimli YouTube, Instagram, Twitter ve Facebook hesaplarindan yayinlanacak.

Öte yandan doga ve dalis turizmi projesinin önemli ayagini olusturan ‘Bursa’nin Sualti Dünyasi’ isimli 196 sayfalik kitap, okurseverlerin begenisine sunulacak. Türkçe, Ingilizce ve Latince dillerinde hazirlanan eser, kentin denize açilan Gemlik Körfezi’ndeki var olan ve korunmasi gereken denizel türlere dikkat çekiyor.
Kaynak: İHA